Vakantie vieren in Friesland met kinderen: 6 leuke activiteiten

Na jaren in Friesland te hebben gewoond, word ik nog steeds verrast door de diversiteit van deze Nederlandse provincie. Terwijl het landschap van Oost- en Noord-Friesland wordt gedomineerd door weilanden, de Waddenzeekust en zeekleigrond, is het landschap van De Friese Wouden gevuld met bos-, heide- en zandgronden. Deze regio heeft ook veel musea en is de perfecte plek voor wandel- en fietstochten. En last but not least, je portemonnee zal er niet onder lijden, aangezien veel activiteiten gratis of zeer betaalbaar zijn. In deze post over vakantie in Friesland met kinderen: een compilatie van de leukste gezinsactiviteiten en attracties tijdens je vakantie in Friesland met kinderen

Vakantie vieren in Friesland met kinderen

Kinderen en kamperen is absoluut een gouden combinatie. Slapen in een stoere caravan op één van de gezellige vakantieparken in Friesland of gewoon knus in een tentje. Gewapend met een tandenborstel en een zaklamp vlieg je naar de doucheblokken. Op vakantie mag je lekker vies worden, je broodjes smeren in het gras en marshmallows roosteren boven het open vuur. Heerlijk spelen op de camping, voetballen en rijden op de skelter. Ik kijk nu al weer uit om een nieuwe vakantie te boeken.

Omdat Friesland dé watersport provincie van Nederland is, kun je er prima een bootje huren, een dagje uittrekken naar een wadden eiland of gezellig gaan suppen. Daarnaast heeft Friesland ook een mooi bos rijk gebied.

Vakantie vieren in Friesland met kinderen: 6 leuke activiteiten

6 leuke activiteiten om te doen met kinderen in Friesland

Hieronder vind je 6 leuke activiteiten om te doen met kinderen in Friesland.

Planetarium Franeker

Waar Eise Eisinga meer dan 200 jaar geleden in zijn woonkamer een schaalmodel van het zonnestelsel maakte. Het heeft een mechanisme dat planeten en wijzers in beweging houdt, en werkt tot op de dag van vandaag nog steeds.
Eise Eisingastraat 3, Franeker

Pluktuin De Hagen in Haulerwijk

De Hagen is een ecologische boomgaard waar je zelf fruit en bessen kunt plukken. Voor de kinderen is het erg leuk om hun bessen te plukken en tegelijkertijd leren ze welk fruit van een boom komt en welk fruit je uit een struik haalt. Als je naar De Hagen komt, kun je je eigen emmer meenemen of er een lenen. De eerste keer krijg je een rondleiding en uitleg over de verschillende soorten fruit en bessen in de boomgaard. Daarna vul je je emmer met het fruit naar keuze. Als je klaar bent, wordt de emmer gewogen en kun je betalen op basis van de prijs van elk fruit.

Sanjesfertier in Feanwâlden

Sanjesfertier is een klein attractiepark en dierenpark in één. Voor de dagen met slecht weer is er een binnenspeeltuin, maar het mooiste is buiten. Er zijn boten, een trein en helikopters, maar ook andere klim- en speeltoestellen.

Fietsen rond “Duurswouder Heide”

De Duurswouder Heide is een gebied vlakbij Bakkeveen. De beste manier om het te verkennen is met de fiets, maar je kunt hier ook wandelen of zelfs paardrijden. Er zijn veel mogelijke routes, je hoeft alleen maar de kaart te controleren en de punten te kiezen die je wilt zien. Onderweg zie je de markeringen die naar de verschillende nummers in de route verwijzen.

Vakantie vieren in Friesland met kinderen: 6 leuke activiteiten

Boerderij de Omleiding in Feanwâlden

Boerderij de Omleiding is zo’n plek waar ik op slag verliefd op ben geworden! Het is een oude boerderij die is gerenoveerd (nog niet helemaal af) en biedt activiteiten voor groepen en families. We hadden een buiten kooklunch en we hebben er echt van genoten! Er stond een foodtruck met soep, drankjes en alle benodigde producten om je eigen eten op het vuur te koken. Je kon kiezen uit het bakken van brood op een stokje tot het grillen van een hamburger of een ei. Ook hier waren alle producten lokaal en biologisch. De eieren waren zelfs van hun eigen kip, dus verser krijg ze niet.

Doolhofpark in Bakkeveen

In het Doolhofpark in Bakkeveen kun je je oriëntatievaardigheden in de praktijk brengen. Ze hebben drie verschillende labyrinten waar de kinderen en de “oudere kinderen” de uitgang kunnen proberen te vinden. De toegang is gratis, maar je mag geen eten of drinken meenemen. Je kunt ze bij hun paviljoen kopen.

Heb jij nog een leuke activiteit op je lijstje staan die hier nog niet tussen staat? Ik hoor het graag zodat we het lijstje mooi kunnen aanvullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.