kraamcadeau armband

De geboorte van een kindje is altijd een speciaal moment. Eerst negen maanden in de spanning zitten tijdens de zwangerschap en vervolgens de spanning voor de bevalling. En dan is het moment daar! Het kindje is geboren en je mag op kraamvisite.. maar.. wat geef je als kraamcadeau tijdens zo’n speciaal moment?

Veel gemaakte fouten

Kleding

Bij het geven van kleding schuilt het gevaar dat de kleine snel groeit en soms wel een maat overslaat. Als je dan kinderkleding geeft in die maat, zal het niet eens gedragen kunnen worden. 

En dan is er nog de factor smaak, want hoe weet je precies wat de ouders mooi zullen vinden? Kies je voor te saai en crèmekleurig of juist druk met bloemen en beertje. Het blijkt vaak dat ouders tijdens de 9 maanden zwangerschap al voldoende kleding gekocht hebben om de eerste maanden moeiteloos door te komen.

Gipsafdruk

Een veel gegeven cadeau is een gipsafdruk setje, maar deze ontvangen veel aanstaande ouders óók al in de geboortedoos en dan is het plots een minder leuk en uniek cadeau.

Luiertaart

Een luiertaart is altijd een leuk cadeau, zeker ook een cadeau die (volop) gebruikt zal worden. Het nadeel is dan alleen wel dat het ontzettend veel werk is om meer dan 100 luiers met elastiekjes op te rollen, om vervolgens een hele taart te bouwen. Bovendien moet het cadeau stuk gemaakt worden om te gebruiken, dat is zonde.

Opvoedboek

Er zijn ouders en tantes die een goedbedoeld cadeau willen geven in de vorm van een opvoedboek. Iets wat bij een kersverse moeder in het verkeerde keelgat kan schieten, ook al is het ontzettend lief bedoelt. 

Een uniek cadeau

Babyarmbandje

Je zoekt een kraamcadeau waar de moeder en het kindje iets aan hebben of wat ze voor langere tijd kunnen gebruiken. Je kunt kiezen voor een kleding setje, luiertaart, grote ooievaar of je kiest een cadeau waar iedereen blij van zal worden, namelijk een baby armband met naam! Er is niets schattigers dan zo een fijn baby armbandje om de pols van een pasgeboren kindje. Bij een babyarmbandje weet je zeker dat de kleine het twee jaar kan dragen, zeker als je kiest voor een meegroei armbandje. Dan is de lengte van 13cm te vergroten naar 15cm waardoor het armbandje weer een jaar mee kan gaan! Bij veel webshops kan het armbandje al dezelfde dag gegraveerd worden, dus ook als je de naam pas bij de geboorte te horen krijgt, is dat ook nog zeker op tijd voor het kraambezoek. 

Tip! Vraag of de geboortedatum op de achterkant gegraveerd kan worden, dat is een super leuk detail dat het armbandje nog unieker maakt.

kraamcadeau sieraad

Veiligheid staat voorop

Zorg er wel voor dat je kiest voor een armbandje die gemaakt is van 925 zilver en die gemaakt zijn van de hoogste kwaliteit. Baby’s stoppen graag alles in hun mond wat ze in hun wiegje kunnen vinden, dus ook een armbandje. Kies daarom altijd voor hoogwaarde 925 armbandjes.

Kraamcadeau voor de moeder

Dan ben je blij dat je een cadeau hebt gevonden voor de kleine prins of prinses.. maar dan is het misschien net zo leuk om de moeder ook een cadeau te geven. Omdat de naam van het pasgeboren kindje bekend is, kun je ook de naam of de voorletter verwerken in een initialen ketting. Tekst erbij zoals: “Family 4 ever” of “Trotse moeder” maakt het geheel helemaal af. Vind hier meer cadeau inspiratie voor moeders.

kraamcadeau armband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.