sodorDe zoete geur van caramel popcorn vult de keuken. Wat klinkt dat geplop van dansende maïskorrels gezellig.
De regen tikt zachtjes tegen de ramen en op de achtergrond klinkt een enthousiaste bijna kleuter:……. Thomassssss en ziijjjjjn Teaaaaaammm!!!!
Alles bij elkaar de perfecte middag voor een filmmiddag.

“Kijk je ook mee mam?” Vraagt hij met zijn mond vol popcorn. Mijn gedachten gaan naar de mand met strijk achter de bank, die kom later wel, we gaan er een gezellige middag van maken. En eerlijk gezegd is de mama ook wel benieuwd naar de avonturen van Thomas.

Thomas de Stoomlocomotief
Ik denk dat de meeste hem wel kennen. Vrolijk stoomt hij rond over het eiland Sodor en beleeft met zijn vrienden de nodige avonturen. Mijn bijna kleuter heeft een lichtelijke obsessie voor treinen en vliegtuigen, Thomas de trein komt dan ook regelmatig voorbij als hij een filmpje mag kijken.

Terwijl ik me besef dat kleine jongens echt groot worden valt het me op dat ook Thomas zijn ontwikkeling niet stil gestaan heeft. Van het eerste treintje, hand gestuurd door volwassen mannen met een uit de hand gelopen hobby, is Thomas veranderd in een mooie stoomlocomotief. De (nu zo) gedateerde afleveringen hebben plaats gemaakt voor een echte animatiefilm, dat maakt het een stuk leuker om naar te kijken.

Thomas de Stoomlocomotief en Sodors Legende van de verloren schat
Het verhaal gaat uiteraard over Thomas. Per toeval ontdekt hij een oud Piratenschip, dit is het begin van een spannende zoektocht. Een zoektocht naar de legendarische piratenschat. Thomas en zijn vrienden zijn zo vol van de ontdekking, dat al snel iedereen op zoek gaat naar de schat. Helaas komen ze al snel in de problemen en moeten van alles bedenken om de schat te redden.

Thomas komt terecht in een echt piratenavontuur, exploderend dynamiet, meerdere botsingen, vrienden die geen echte vrienden blijken te zijn. Thomas komt zelf in gevaar wanneer hij in een grote kuil valt en in het water terecht komt.

https://www.youtube.com/watch?v=i0y6QlISVcQ

Spanning en sensatie
De bijna kleuter zit wat stil op de bank en die extra popcorn kan wel even wachten. “Ik vind het nu wel heel spannend hoor mam”. Eerlijk gezegd kan ik me goed voorstellen dat hij dat vind. Niet alleen het uiterlijk van Thomas heeft een evolutie meegemaakt, ook zijn avonturen die een stuk spannender zijn en kracht bij gezet worden door goede geluiden.
De film is voor alle leeftijden,  persoonlijk zou ik hem bij de jongste Thomas fans de eerste keer even mee kijken.

Er gebeurt een van alles in deze film, maar het is dusdanig opgebouwd dat het ook voor de kleintjes goed te volgen  is.
Ondanks dat dit een verhaal is dat compleet anders is dan de andere avonturen op Sodor, komen bepaalde typische Thomas-elementen duidelijk aan bod. Voorbeeld hiervan is: Thomas die een nuttige locomotief wil zijn.

In deze film maken de bekende vrienden van Thomas hun opwachting, maar er zijn ook nieuwe locomotieven bij gekomen. Wellicht dat die ook weer verkrijgbaar zijn in de bekende speelgoedwinkels, zodat de avonturen na gespeeld kunnen worden.

Deze film van Thomas is 27 september in première gegaan in de bioscoop, maar ook verkrijgbaar op DVD. Bij de DVD zit een leuk doeboekje met kleurplaatjes en spelletjes.

Rode wangetjes verraden dat het tijd is om bij te komen van alle spanning en sensatie.
De regen lijkt gestopt en de zon lijkt weer te gaan schijnen.
“Wat was het spannend het mam, jij vond het ook spannend toch?”
“Mama vond het ook spannend jongen, een super avontuur. Kom we gaan naar buiten, eens kijken of we op ons eigen Sodor ook een schat kunnen vinden.”

/Madelon

Een gedachte over “Thomas de Stoomlocomotief – Sodors Legende van de Verloren Schat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.