fant1In het tiende deel uit de Fantasia- reeks overtreft Geronimo zichzelf. Niet alleen met geurpagina’s, 3D beelden & bril, toverinkt en een scheetkussen, zoals op de gouden sticker op de omslag te lezen is. Maar ook met een potlood met gum en een leesboek vol puzzels, raadsel, recepten, moppen, knutselopdrachten en geheimcodes.

Je zou het bijna een doeboek kunnen noemen, een echte belevenis. Dochterlief vergeet helemaal het verhaal te lezen en bladert heen- en weer. “Kijk eens mama!”. Samen met haar kleuterzus tuurt ze door de 3d bril naar de prachtige afbeeldingen. fant2Ze ruiken samen verrukt of vol afgrijzen aan de vier geurpagina’s. Waarschuwing vooraf: niet alle geurpagina’s ruiken lekker! Ze schrijft een versleutelde brief en ik schrijf er een terug. En met potlood krast ze een tekening tevoorschijn. Ze maakt met haar handen een bladzijde warm en … de tekst verdwijnt! Op een gegeven moment wil uitgeverij De Wakkere Muis toch weten wat we van het verhaal vinden, dus daar ga ik zelf maar eens voor zitten. Wat een straf!

Fantasia IX heb ik ook gelezen Geronimo moest toen op zoek naar zeven magische voorwerpen voor koningin Florina de Fleur, de feĂ«nkoningin. Samen met de Gouden Feniks, Vuurveertje. Nu is Koningin Florina als een ‘PLOP’ spoorloos verdwenen met drie tovervoorwerpen: het Lispelende Toverstokje, het Duizend Spreuken Boek en de Kristallen Bol. Geronimo, de Ridder zonder Vrees of Blaam, gaat samen met Palerientje op pad om deze machtige tovervoorwerpen te zoeken. Palerientje, is onzichtbaar en laat alleen maar scheten (geurpagina!) Ze is een vliegend manteltje en ze reizen naar het Schaduwrijk waar Tovenaar Langbaard met zijn vlooienbaal Sloeker woont. Om zijn kasteel te kunnen doorzoeken meld Geronimo zich als tovenaarsleerling. Zou Geronimo de voorwerpen vinden en in een ‘PLOP’ Florina kunnen bevrijden?fant3

‘Fantasia X’ van Geronimo Stilton, Uitgeverij De Wakkere Muis 2015, is o.a. hier te koop.

Boek 127/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.