cluedoEn we gaan gewoon weer verder met “de spelletjes van vroeger”. Cluedo is wederom een spel, dat iedereen wel kent. Hasbro heeft een editie uitgebracht speciaal voor kinderen, dus er hoeven geen moorden opgelost te worden. In dit spel gaat het erom wie het stuk chocoladetaart gestolen heeft.

Hoe werkt het?
Los het raadsel van het gestolen stuk chocoladetaart op en je wint Cluedo Junior! Wie pikte vóór het eten een stuk van de taart? Kun jij uitvinden wie het heeft gedaan, hoe laat het was en wat hij of zij erbij gedronken heeft? Het is een spannend raadsel en het is de spelers om het op te lossen! Zoek de aanwijzingen onder de witte en gele standaards.

Noteer alles wat je ontdekt op je detectiveblaadje. \Zorg dat niemand ziet wat je opschrijft, want elke aanwijzing brengt je dichter bij de oplossing. Als je het weet, beschuldig je iemand – en als je het goed hebt, win je het spel! Heb je het niet goed, dan verlies je!

Onze mening
Deze vereenvoudigde versie van het klassieke Cluedo spel is leuk om te spelen met wat jongere kinderen.Het spel ziet er leuk uit en heeft mooie grote pionnen met daarom grappige en herkenbare figuren. Het speelbord is mooi geïllustreerd en het geheel is erg stevig. Voordat je de eerste keer kun gaan spelen, moet je eerst alle stickers overal op plakken. Dit kost tijd, maar maakt het niet minder leuk! Leuk voor 5 december!

Cluedo Junior is uitgebracht door Hasbro en o.a. hier te koop: [bol_product_links block_id=”bol_56485023405bd_selected-products” products=”9200000038629921″ name=”cluedo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.