Dat veel kinderen veel tijd besteden aan gamen, is algemeen bekend. Ook hier in huis is dat niet anders. Wel zijn er bepaalde games waarbij ik eigenlijk denk: prima, laat maar lekker gamen! Dat zijn de games waar ze ook flink in bewegen en dus niet stil zitten, starend naar de televisie. 

Nintendo Switch

Toen mijn jongens zes jaar waren, kregen ze de oude Xbox van hun vader. Daarop maakten ze kennis met het gamen en met name Minecraft vonden ze erg leuk om hierop te doen. Later maakte deze oude Xbox plaats voor de oude Playstation, ook van papa. En toen Daan en Jesse acht jaar oud waren, besloten ze om van hun verjaardagsgeld de Nintendo Switch te kopen. De oude Playstation en Xbox gingen de deur uit en langzaam bouwden ze een collectie van Nintendo Switch spellen op.
Wat me hierbij opviel, is dat de Nintendo Switch dus behoorlijk wat games heeft waarbij je kind niet stil zit, maar lekker aan het bewegen is. En zo wordt die (te lange) schermtijd voor mij als ouder ineens een stuk minder vervelend!

Nintendo Switch: Just Dance 

Mijn favoriete Nintendo Switch game is zeker weten Just Dance! Want geloof me, dit spel is echt niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor tieners en volwassenen! (en ja, dus ook voor de papa’s en de mama’s). Regelmatig sta ik dan ook met mijn twee jongens voor de televisie te swingen en mijn best te doen om alle pasjes op te volgen. Tijdens het dansen word je door het spel continu aangemoedigd: je krijgt namelijk bij elke dansmove die je zet te zien of je het wel oke, goed of super doet. En als je het echt perfect doet, krijg je daar bonuspunten voor. Op het einde zie je vervolgens wie de dans het beste gedanst heeft. Dit competitie-element vinden mijn jongens helemaal het einde natuurlijk.
Just Dance bestaat dit jaar al maar liefst 10 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd! Vanaf 5 november 2019 is Just Dance 2020 beschikbaar! In deze versie zit een speciale All Stars-modus. Met deze modus blijf je gewoon aan het dansen en speel je steeds weer nieuwe populaire nummers vrij. 

Wat in deze versie ook nieuw is, is dat je de game kunt spelen via de Chromebrowser op je laptop, desktop en zelfs op een aantal smartphones en tablets. Je hebt dus geen game-console meer nodig! 

Meer informatie over Just Dance vind je hier.

Nintendo Switch: Nintendo Labo

Nintendo Labo heeft prachtige spellen voor de Switch. Nintendo Labo is niet zomaar een game, het is veel meer dan dat. In een Nintendo Labo bouwpakket zoals het Nintendo Labo voertuigenpakket zitten een aantal bouwplaten in waarmee je meerdere items kunt bouwen. Je hoeft gelukkig niet zelf te bedenken hoe je alles in elkaar moet zetten: je Nintendo Switch helpt je hierbij met een stappenplan.
Voordat je dus überhaupt begint met gamen, ben je eerst wel een paar uur zoet met het opbouwen van de materialen. Zodra je klaar bent met bouwen, ben je klaar om te gaan gamen. Zoals gezegd zit je ook hier niet stil tijdens het gamen, je moet namelijk wel actief mee doen! Denk aan racen in een auto waarbij jij goed moet sturen met je zelf in elkaar geknutselde stuur én gas moet geven met het gaspedaal.
Andere Nintendo Labo pakketten zijn bijvoorbeeld de robot, waarbij je een echt robotpak bouwt waar jij vervolgens in gaat en het VR pakket, waarbij je natuurlijk ook echt niet stil kunt zitten.

Meer informatie over Nintendo Labo vind je hier.

Nintendo Switch: Mario Tennis Aces

Dit spel doet me nog het meeste denken aan de Nintendo Wii van vroeger: waar je met je controller in het rond moest springen en slaan. Eigenlijk is dat met Mario Tennis Aces niet anders, behalve dat je de swing-functie wel uit kunt zetten. Dit spel kún je dus wel suf op de bank gaan doen, maar wij spelen het spel in die modus eigenlijk nooit. Veel leuker om als een echte pro met je racket (controller) tegen die tennisbal te slaan. In het spel zitten ook speciale moves, zoals de superslag en focusslag. Dat vinden Daan en Jesse geweldig, want dan sla je de bal natuurlijk extra hard en moeilijk. Dan staan ze naast te tennissen ook nog eens te springen van enthousiasme! 

Meer informatie over Mario Tennis Aces vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.