Lara Croft is voor de gemiddelde mens geen onbekende. In de eerste delen (Tomb Raider & Rise of the Tomb Raider) kwam ze misschien nog wat angstig en onschuldig over, maar nu staat er een zelfverzekerde chick die meedogenloos haar vijanden uitschakelt. Ook Jonah Maiava is weer van de partij en samen met hem neemt Lara het op tegen de gevaarlijke en kwaadaardige ‘Trinity’ organisatie. Ja, je hebt hem helder…dit is de groep antagonisten uit Rise of the Tomb Raider. Hieronder onze review over Shadow of the Tomb Raider (op de PS4).

Dodelijke jungle en angstaanjagende tombes
In Shadow of the Tomb Raider moet Lara een zeer dodelijke jungle overleven, maar ook zijn er weer de nodige angstaanjagende tombes waarin ze op zichzelf aangewezen is. Haar missie is het redden van de wereld; het stoppen van een aanstaande Maya apocalyps. Het is van zeer groot belang dat Lara eindelijk in de Tomb Raider verandert die ze altijd al had moeten zijn. Zoals je bovenaan al las, dat is zeker weten het geval. Waar ze eerst als een wat angstig meisje overkwam, is daar nu niets meer van terug te zien. Deze zelfverzekerde dame is er toe in staat om iedereen die haar kwaad wil doen uit te schakelen. Als een heuse moord-machine gaat ze te werk….zeker de stealth opties zijn heel erg vet om te zien. Lara vermoord haar tegenstanders alsof het niets is…en vaak ook nog eens geluidloos, zodat haar andere tegenstanders niets door hebben. Daarnaast is ze natuurlijk één met haar pijl en boog en schiet ze ze nu en dan ook nog eens met een gun. Deze dame is van alle markten thuis en dat is prettig, aangezien de wereld in gevaar is.

Geen Yamatai meer, maar Mexico
In dit laatste deel van de trilogie bevind je je niet meer op het donkere eiland Yamatai, maar in het kleurrijke en natuurrijke Mexico. Lara krijgt de opdracht om een kernfiguur van Trinity in de gaten te houden en op deze manier komt ze erachter dat de organisatie op zoek is naar een paar mysterieuze relieken waarmee ze naar eigen zeggen de wereld opnieuw vorm kunnen geven. Nadat Lara een aantal leden van de organisatie gevolgd heeft, staat ze voor een tempel waarin de vernoemde relieken verstopt zitten. Hier begint haar avontuur weer, als Tomb Raider!

Klimmen en afdalen
Net zoals in de vorige delen speelt het beklimmen van muren en rotswanden opnieuw een grote rol. Wat in deze game wel nieuw is, is dat Lara nu met een touw direct van rotswanden naar beneden kan afdalen. Verder zijn er uiteraard weer een heleboel puzzels die moeten worden opgelost. En ik waarschuw alvast; ze zijn niet allemaal even makkelijk. Je zult goed moeten kijken, anders wordt het misschien wel eens je dood (of een keer of 10).

Ook voor doorgewinterde gamer niet altijd een makkie
Wie denkt dat deze game een makkie is om te spelen heeft het mis. Ik denk dat zelfs voor de doorgewinterde gamer deze game wel eens pittig kan zijn. Wat ons zeker heel erg bevalt aan Shadow of the Tomb Raider is dat je tussendoor, tijdens de storytelling, ook kunt doorspelen. Zo moet je in het begin van de game al omhoog klimmen uit een smal en donker tunnelsysteem. Normaal gesproken bekijk je dit soort scenes als een film, maar deze game maakt het vanaf het eerste moment al interactief.

Graphics zijn geweldig
De graphics meer dan fantastisch te noemen! Alles beweegt, zelfs de blaadjes aan de bomen, of de apen die op afstand een gevecht tussen Lara en een luipaard bekijken. Ze hebben er zelfs aan gedacht dat ze na een zwempartij, haar haren uitwringt. Dat er heel wat uren/dagen/maanden werk in deze game zitten is zeker weten te zien. Een feestje om naar te kijken en een nog groter feest om Lara te mogen zijn in een hoogstandje zoals dit.

Drie special editions
Naast de normale versie van Shadow of the Tomb Raider zijn er drie special editions;

Digital Deluxe Edition
De Digital Deluxe Edition bevat naast de game een extra wapen en outfit voor Lara Croft, maar ook de soundtrack zit erbij.

Croft Edition
De Croft Edition bestaat net zoals de Deluxe Edition uit de game en soundtrack, maar je krijgt ook nog eens drie extra wapens en outfits. Ook krijg je toegang tot de Shadow of the Tomb Raider season pass.

Ultimate Edition
De Ultimate Edition bestaat uit dezelfde inhoud als de Croft Editon, maar dan aangevuld met een zaklamp, flesopener en Lara Croft statue.

Shadow of the Tomb Raider is verkrijgbaar voor de volgende platformen: Xbox One, PC en PS4.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.