Jouw Sim wordt eindelijk duurzaam! Verminder, hergebruik en recycle! Maak jouw huis klimaatneutraal met zonnepanelen, windturbines en dauwopvangers. Kweek je eigen voedsel in de nieuwe verticale tuin of duik in de vuilniscontainer voor een lekkere insectenmaaltijd of nieuwe onderdelen voor je volgende creatie! In Sims 4 Ecologisch Leven kun je de wereld veranderen en duurzaam leven. Deze uitbreiding is sinds 5 juni 2020 verkrijgbaar voor € 39,99 op PC, Mac, Playstation 4 en Xbox One. Benieuwd naar dit pakket? Hieronder de review over Ecologisch Leven voor de pc.

Sims 4 Ecologisch Leven

Vandaag begon ik het spel natuurlijk met een nieuwe sim. Deze uitbreiding is inclusief nieuwe items in creëer-je-sim. Ontmoet Eefje Groen. In deze uitbreiding zitten twee nieuwe uitdagingen en meerdere nieuwe eigenschappen. Daarnaast is er ook een nieuwe carrière toegevoegd aan de game: Civiel Ontwerper. In de freelance-optie is ook een nieuwe optie erbij gekomen: Vervaardiger.

Mijn eerste Sim heeft een complete look gekregen uit het pakket van Ecologisch Leven. Ze is dol op tuinieren en wilt graag Ecologisch leven, alleen is haar stad een smerige bende. Ik heb de uitdaging genomen om haar te laten overleven met de dingen die haar huisje en Evergreen Garden bieden. Ze leeft van de oogst van de planten en verkoopt wat ze in de vuilnisbakken vindt. 

Nieuwe wereld: Evergreen Harbor

In dit uitbreidingspakket zit ook weer een nieuwe wereld: Evergreen Harbor. Daarnaast wordt er nog iets extra’s toegevoegd aan alle andere werelden. Iedere kavel/buurt krijgt namelijk een ecologisch level. In de andere werelden start iedere kavel met neutraal. Het is dus ook mogelijk om met deze pack andere werelden te verduurzamen.  

In Evergreen Garden zijn drie verschillende wijken te vinden, met drie verschillende klimaat niveaus. Er zijn appartementen en huizen. Lege kavels zijn er eigenlijk niet, maar je kunt natuurlijk altijd een kavel slopen. Mijn sim is gaan wonen in de meest vervuilde wijk in een kleine containerwoning. Deze kavel zit niet aangesloten aan het water/elektriciteits netwerk, dus mijn sim moet dit zelf gaan regelen. 

Er zijn verschillende manieren om elektriciteit op te wekken. Er zijn zonnepanelen en windmolens. Het opvangen van water is minder uitgebreidt. Als je echt volledig zelfvoorzienend wilt leven en leeft van datgene dat de sim wereld biedt, dan is het spel een grote uitdaging. 

Recycle: Duik in de containers!

In dit pakket kun je lekker snuffelen in het vuilnis. Je hygiëne gaat er flink van achteruit, maar je kunt prachtige items vinden. Er is genoeg te vinden in de container. Je kunt maaltijden vinden, meubels voor je huis, verzamelobjecten en items om te recyclen.

Je sim kan ook lekker een dutje doen in de container. Het is perfect voor de homeless-challenge, maar als een dutje niet voldoende is, dan kan je sim zich ook voortplanten in de container. Er gebeuren hele vieze dingen daar! *wink, wink* Mijn sim is in ieder geval op zoek naar items voor in haar huisje en spulletjes om te verkopen.

Positieve veranderingen met het nieuwe stembord

De wereld van Evergreen Garden is een echte democratie. In de stad staat een stembord voor buurtactieplannen. Er zijn ook interacties waarbij je andere mensen ervan kan overtuigen dat jouw actieplan de beste is. 

Je kunt per Sim een aantal keren stemmen per stemronde. Zo is de invloed van jouw sim erg groot. Als een buurtactieplan gekozen is, dan heeft dit effect op de omgeving. Op een gegeven moment zal Evergreen Harber een schone omgeving worden, maar daar moet je hard voor werken! Mijn sim heeft deze ronde gestemd op zelfvoorzienend.

NIEUW! Eindelijk inzicht op de vaste lasten

Deze nieuwe toepassing is niet alleen beschikbaar in Ecologisch Leven, maar is ook toegevoegd aan de base game. Je kunt in de base game alleen zien waar al het geld naartoe gaat, in het pakket van Ecologisch Leven kun je daadwerkelijk ook invloed uitoefenen op de vaste lasten.

Naast de vaste lasten zijn er in de base game nog een aantal nieuwe dingen toegevoegd. Zo komt eindelijk de brandweer langs, als je een rookmelder hebt en er brand is. Daarnaast is ook een deurwaarder toegevoegd voor als je de rekeningen niet meer kan betalen. Deze toevoegingen maken het spel een stuk realistischer. 

Mijn mening

Ik vind dit echt een hele leuke pack om mee te spelen. Al een aantal weken heb ik naar deze uitbreiding uitgekeken, maar hij is leuker dan verwacht. Ik vind het erg leuk dat andere werelden ook groener gemaakt kan worden. Het is wel echt een uitdaging om je sim volledig zelfvoorzienend te maken, maar dat maakt het ook wel extra leuk. Zelfvoorzienend leven maakt het spel uitdagender. Wanneer je bijvoorbeeld geen water hebt, dan kun je alleen een koude douche nemen en daar wordt je sim niet echt schoon van. En als je in de vuilnis heb zitten wroeten, dan gaat je hygiëne heel erg snel omlaag. Ik vind het een hele leuke uitbreidingspakket en zeker een aanrader om te hebben.

Meer informatie vind je hier.

Over de auteur

Celine Klooster is blogger en schrijver en je kan haar vinden op The Blog Boss en The Beautyboulevard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.