RINTJE_70x100_NL_BACKGROUND_27-AUG_LOWRESEr is vanaf 5 september een nieuwe peuterserie ‘Rintje’ op televisie met maar liefst 26 delen, naar de boeken van Sieb Posthuma, uitgeverij Querido. Ik mocht alvast twee afleveringen bekijken.
In ‘Rintje’ komen de hondenknuffels tot leven, sterker nog de boeken van Sieb Posthuma zijn gebaseerd op zijn eigen hondje. Die trouwens naar eigen zeggen sprekend lijkt op de illustraties van zijn eigen hand. En nu ook op televisie als pop te volgen is. De gesproken zinnen zijn kort en dus goed te volgen voor de kijkertjes. Een aflevering duurt zo’n 5 minuten, ook goed voor de concentratieboog. Ze zijn los te bekijken, de personages zijn de rode draad en bewegen in een statisch decor. De sfeer ademt en verspreid zuiver positiviteit in alle peuterige kleuteravonturen van de hondjes Rintje, Tobias & Henriëtte, met vrolijke opbeurende muziek op de achtergrond. En ik ren ondertussen naar de bibliotheek …
‘Rintje’ is een productie van Lemming Film, in coproductie van Avro/Tros en Ketnet met steun van het Mediafonds. De stemmen worden vertolkt door o.a. Georgina Verbaan.

Rintje is dagelijks te zien om 07.25 en 07.30 uur bij de Avro/Tros op NPO Zapp.

/Lmcmr
(Visited 313 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.