Ellen (11) denkt dat haar overgroot opa eenzaam is. Kan ze dat met hem bespreken? Finn (11) wil graag in meisjeskleren lopen, maar hij is bang om gepest te worden. En Elske (11) weet niet of ze haar BFF moet vertellen dat ze nog een BFF heeft.

Kinderen lopen tegen allerlei rare, moeilijke, praktische of grappige dilemma’s aan. Hoe moeten ze die te lijf gaan? Ze hebben nog niet heel veel levenservaring, dus is het fijn als andere kinderen met ze meedenken, helpen bij het vinden van de beste oplossing. Daarom is er een hulppanel in het leven geroepen. Twaalf kinderen uit heel Nederland bekijken de verhalen en denken over de vraag wat zij zelf zouden doen in een vergelijkbare situatie.
In Wat zou jij doen? komen allerlei dilemma’s ter sprake. Per aflevering vertelt een kind (10-12 jaar) in een korte documentaire wat zijn of haar probleem is, meestal is dat een herkenbaar verhaal met verschillende kanten. Een panel van twaalf kinderen bekijkt het filmpje en reageert. Zo wordt duidelijk dat je op verschillende manieren naar een dilemma kunt kijken. En het nodigt de kijker uit om bij zichzelf na te gaan: Wat zou ik doen?
Afleveringen (de volgorde staat nog niet vast)
Yarin weet niet of ze verkering moet vragen aan haar vakantievriendje.
Ellen vermoedt dat haar overgroot opa eenzaam is na het overlijden van zijn vrouw. Moet zij dit met hem bespreken of juist niet?
Isaac wil graag veganist worden maar hij loopt tegen veel praktische problemen aan.
Fynn doet zowel judo als voetbal op topniveau. Hij moet een keuze maken.
Julian en Constantijn groeien op met een gehandicapte zus. De twee vrolijke broers zijn jonge mantelzorgers. Dit brengt hen soms in gênante situaties waarvan ze niet goed weten hoe ze ermee om moeten gaan.
Elske heeft twee bff’s (best friends for ever), maar één van deze vriendinnen weet niet dat er nog een concurrent is.
Aniek reist tussen haar gescheiden ouders heen en weer. Op de ‘wisseldag’ wil Aniek noch haar vader noch haar moeder kwetsen. Hoe dit aan te pakken?
Finn wil graag in meisjeskleding lopen, maar hij is bang om gepest te worden. Hoe kan hij het beste reageren?
Fayah heeft al twee keer verkering gehad maar dat werd niet prettig beëindigd. Ze vraagt zich af of ze ooit nog wel verkering wil.
Jismy’s allerbeste vriend is verhuisd en hij mist hem heel erg. Hoe kan hij ervoor zorgen dat de vriendschap toch blijft bestaan?
Regie: Anneloor van Heemstra en Nadine Kuipers
Wat zou jij doen? is geproduceerd door CCCP in opdracht van HUMAN
Uitgelichte afbeelding: foto gemaakt doorPierre Rezus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.