Al weken kijken miljoenen mensen elke zaterdag naar LEGO MASTERS en we hebben goed nieuws, als de finale as zaterdag is geweest dan nemen zes kinderduo’s het tegen elkaar op in LEGO MASTERS Kids. Deze kleine bouwers verrassen iedereen met hun bijzondere en mooie bouwwerken. De sterren van deze speciale aflevering zijn kinderen tussen de 7 en 12 jaar die tegen elkaar strijden om de felbegeerde titel LEGO MASTER Kids 2021. Presentator Ruben Nicolai zal deze speciale Kids variant presenteren en natuurlijk is BRICKMASTER Jonathan ook van de partij om de bijzondere creaties van deze briljante jonge bouwers te beoordelen.

Van het verleden naar de toekomst

In deze special gaan de duo’s eerst terug naar het verleden en vervolgens gaan zij naar de toekomst en wat zijn de kleine bouwers hier blij mee! We zien de creatieve en de technische kant van de kids. Deze jonge bouwers mogen zeker niet onderschat worden en blazen iedereen, waaronder de BRICKMASTER, omver. Na het succes van de twee LEGO MASTERS seizoenen en de bijzondere kerst-aflevering, is de eenmalige LEGO MASTERS Kids bij RTL 4 te zien op zaterdag 15 mei om 20:00 uur bij RTL 4.

De bouwers

Jeremi en Timo

Jeremi (11) en Timo (10) zijn schoolvrienden en bouwen graag samen en maken dan het liefst huizen met kamers, schepen en coole monsters maar ook grote bomen, vogels en zwaarden tot je knie. Jeremi is kritisch en werkt gedetailleerd en Timo kan goed frames en grote bouwwerken bouwen. Timo en Jeremi vertellen graag moppen en zitten vaak samen te geinen.

Jona en Daniël

Jona (12) en Daniël (12) zijn al sinds groep drie beste vrienden. Zij bouwen elke week minimaal 1 keer samen en maken de vetste creaties. Jona bedenkt meestal een idee en Daniël werkt vervolgens aan de details. Het duo bouwt de afgelopen twee jaar alleen nog maar creaties vanuit hun eigen fantasie. Hun droom was meedoen aan LEGO MASTERS en zoals Jona zei: ‘’Meedoen aan LEGO MASTERS KIDS is een kleine stap voor de mens maar een grote stap voor Jona en Daniël.”

Mandy en Jurre

Mandy (12) en Jurre (11) zijn al 7 jaar beste vrienden. Naast hun droom om LEGO MASTERS Kids te winnen hebben zij ook de droom om een filmstudio van lego te bouwen waar ze allemaal films opnemen, zoals Pirates of the Caribbean, Hotel for Dogs, Lord of the Rings en Harry Potter met allemaal verschillende scènes. Mandy en Jurre willen graag winnen om andere kinderen te inspireren en hun voorbeeld te zijn.

Simon en Tom

Simon (13) en Tom (11) zijn beste vrienden en hebben dezelfde interesses! Ze houden alle twee van WO II en Star Wars. Ze hebben een YouTube kanaal waar ze stop-motion filmpjes van LEGO op zetten. Tom verzint altijd de bouwwerken en Simon is echt de technische van de twee.

Thomas en Olivier

Thomas (10) en Olivier (10) zijn tweelingbroers die samen een liefde voor LEGO delen. Olivier bouwt het liefste dinosaurussen en Thomas bouwt graag dingen uit de ruimtevaart. Zij werken elke dag ongeveer 4 uur aan hun bouwwerken. Zij bouwen het liefst classic space, pretparken, Star Wars, Jurassic World.

Timo en Winkler

Timo (11) en Winkler (12) zijn klasgenootjes die graag samenbouwen. Timo doet zijn inspiratie voor zijn bouwwerken graag buiten op en gaat daarom altijd graag naar buiten. Winkler houdt er ook van om zijn fantasie de vrije loop te laten gaan en daarom vult dit duo elkaar super goed aan. Het duo verwerkt graag natuur en de wereld in hun bouwwerken.

LEGO MASTERS Kids is op 15 mei eenmalig te zien om 20.00 uur bij RTL 4. 

Foto credits: William Rutten


LEGO® MASTERS wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland - onderdeel van Banijay Benelux - en is gebaseerd op het originele Britse format van Tuesday’s Child en de LEGO Group.

LEGO Masters © 2020 The LEGO Group. LEGO, the LEGO logo, LEGO Masters, the Minifigure figurine, and the Brick and Knob configurations are trademarks of the LEGO Group.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.