Je speelt nog even op safe door in eigen land te blijven tijdens de zomervakantie? Dat zullen je kids in elk geval niet erg vinden! Die maak je namelijk niet blij met lange autoritten, temperaturen boven de 40 graden of overvolle, snikhete terrassen. Geef het kind maar een familievriendelijk bungalowpark in Drenthe of een vakantiepark in Noord-Holland met allerlei activiteiten voor de kleine gast. Wacht, we helpen je een handje. Lees hier over 5 wel érg kindvriendelijke vakantieparken in eigen land! 

Roompot Kustpark Texel in het Noord-Hollandse De Koog

In De Koog op Texel staat dit familiepark, dat door slechts enkele duinenrijen gescheiden is van strand en zee. Op dit park geldt een royaal activiteitenprogramma voor oud, maar zeker ook voor jong! Het bij Roompot nooit ontbrekende subtropische zwemparadijs is ook hier aanwezig; met leuke waterattracties, een glijbaan en een poolbar heeft dit park een speelse variant, direct naast het terrein. Verder kan je kind losgaan in de kinderspeelhoek óf de permanent aanwezige Kinderclub binnenlopen.

Villavakantiepark IJsselhof in het Noord-Hollandse Andijk

Voor kinderen is dit familiepark direct aan het IJsselmeer een paradijsje op aarde. Wil je zoon of dochter het terrein verkennen, dan kan dat op een gehuurde skelter; kinderen vinden dit vaak geweldig! Ook zijn ze niet bij de kinderboerderij wel te slaan. Er is zelfs een heuse ponyranch aanwezig; hier kan je kleintje een ritje maken onder begeleiding of een privéles krijgen. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, bieden ook een speeltuin, luchtkussen, speelschip en een kabelbaan vast vele uurtjes speelplezier.

Vakantiepark Westerbergen in het Drentse Echten

Hoewel dit gemoedelijke park midden in de Drentse natuur gelegen is en dus veel rust uitstraalt, is het voor de jonge gast ook een droomplek! Want je kind kan zich volop vermaken. Klauteren in de speeltuin, ravotten in het indoor speelparadijs, spetteren op de buitenwaterspeelplaats – met spectaculaire stellages – én zwemmen in het binnenbad: het kan hier allemaal! Met daarbij ook nog een skelterverhuur en een springkussen op het terrein, is dit familiepark een ware aanrader voor gezinnen met (jonge) kids.

Roompot Vakantiepark Hunzedal in het Drentse Borger

Hier nog zo’n leuke plek voor een ideale gezinsvakantie! Wil je kind handboogschieten of bowlen, wil het springen op de trampoline, losgaan in het indoor speelparadijs of vermaakt worden bij de Kids Club? Jouw kind heeft hier keus genoeg! Maar ook het subtropische zwemparadijs met diverse kinderbaden zal je kleintjes aanspreken. Verder is een recreatiemeertje met zandstrand natuurlijk altijd een pré voor zowel jong als oud. Je kroost kan langs de waterkant heerlijk klimmen en klauteren op de toestellen en in de speelhuisjes. Het bovengenoemde Drentse park ligt, net als dít familiepark, nabij Slagharen. Goed om te weten als je met je gezin op pad wilt!

Vodatent Camping Gorishoek in het Zeeuwse Scherpenisse

Geef je kind het echte kampeer- en campinggevoel, door met je gezin te overnachten in een volledig ingerichte safaritent van dit familievriendelijke vakantiepark! Vanaf het park wandelen jullie zo naar het zandstrand bij de Oosterschelde, waar je kunt uitwaaien of – bij mooi weer – kunt genieten van zon, zee en strand. Maar net zo fijn zullen je koters zich vermaken op het campingterrein, waar onder andere een speeltuin, een airtrampoline en kinderanimatie (in het hoogseizoen) voorhanden zijn. En wat te denken van de kinderboerderij? Als kinderen íets geweldig vinden, dan zijn het wel dieren om te aaien of te voeren! Na het strandbezoek kunnen ze bovendien nog even een frisse duik in het parkeigen zwembad nemen. Op naar Zeeland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.