De nieuwe Playstation 5 is populair en de vraag ernaar is groot. In Nederland zijn er bij de lancering van PS5 maar een beperkt aantal gelukkigen geweest die de console direct in het bezit hebben gekregen. In elk geval heeft de release ervoor gezorgd dat nu duidelijk is wat de nieuwe Playstation 5 echt allemaal te bieden heeft. Dat ontdek je hier dan ook onder.

Modern design

De nieuwe Playstation 5 biedt een modern design met een strakke afwerking. Er is daarbij sprake van een combinatie van wit met zwart. Het toestel heeft een blauwe led strip en dat levert een wat futuristische aanblik op. Het formaat is 39 bij 10,4 bij 26 cm en daarmee is de PS5 net even wat groter dan de PS4 Pro. Ben je ook van plan om een Playstation 5 te kopen en wil je het liefst zonder bankgegevens online betalen? Een paysafe card kopen biedt in dat geval uitkomst. De kaart vertegenwoordigt een bepaalde waarde, zoals dat eveneens van toepassing is bij Nintendo e-shop kaarten.

DualSense controller

Bij de Playstation 5 horen DualSense controllers. Deze voorzien in een haptische feedback en beschikken bovendien over trigger effecten die dynamisch zijn. Dat betekent dat er sprake is van triggers met weerstand en deze bieden het voordeel zich aan de game aan te passen. De nieuwe controllers hebben een soortgelijk design als de voorganger. Heb je nog een PS4 controller dan is deze niet te gebruiken om te gamen op de PS5.

Snelheid

De nieuwe Playstation 5 biedt in meerdere opzichten snelheid. Bijvoorbeeld als het gaat om de ververs snelheid en om het laden van de games. De maximale snelheid is 2,23 GHz in 4K combineert met een snelheid van verversen tot wel 120 frames per seconde. Het laden gaat bovendien tot twintig keer zo snel. Dat is te danken aan de cpu en SSD. Verder beschikt de PS5 over ondersteuning voor geluid in 3D en over 16GB werkgeheugen.

Meenemen digitale game library

De PS5 biedt de mogelijkheid om je eigen digitale game library mee te nemen naar de console. Dat regel je via het PS account en was eerder met de PS4 niet meer mogelijk. Nu dus wel weer met dank aan de backwards compatibility. Heb je PS4 games digitaal aangeschaft dan zijn deze gewoon te spelen op de nieuwe Playstation 5. Overigens is het ook mogelijk om de fysieke PS4 spellen in de PS5 te stoppen om de games te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.