Daghallo! Die Keteltje, die maakt weer eens iets mee. Dit keer met Prins Opa, ze wil gaan spelen met Doffie, maar hoe komt ze daar? Ze roept de hulp in van Prins Opa en ze lenen een bus, als dat maar goed gaat?

Keteltje is vaker gerecenseerd bij KiDDoWz, maar niet eerder een boek om zelf te lezen. Vanaf ongeveer een jaar leesonderwijs is dit boekje niet alleen leuk om voor te lezen, maar ook om samen te lezen. Tien minuten per dag hardop lezen en de lezertjes vliegen door de AVI’s. De zinnen zijn kort, zo’n drie tot vijf woorden per zin. Het boekje ligt qua formaat ook lekker in de hand. Het verhaal loopt door, is handig opgedeeld in hoofdstukjes en spreekt erg tot de verbeelding. ‘Keteltje- Op pad met Prins Opa’ valt perfect binnen het thema van de Kinderboekenweek 2016. Helaas is onze schoolmeid nog niet zover, dus tot die tijd mogen ze het boekje in groep 4 van ons lenen.img_20160914_213646

‘Keteltje- Op pad met Prins Opa’ tekst & illustraties van Jeska Verstegen, Uitgeverij Leopold 2016, is o.a. hier te koop.

Boek 63/2016

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.