spekkieEr zijn al meer dan 200.000 Spekkie en Sproet-boeken van Vivian den Hollander verkocht. ‘Spion uit de lucht’ sluit door het ietwat technische speurderschap met hulp van een drone goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2015 “Raar maar waar!”

De moeder van Marloes (Spekkie) gaat fietsen met een hotelovernachting en Spekkie mag bij Sproet logeren. Er wordt de laatste tijd veel ingebroken in de buurt dus de speurders letten goed op. Spekkie noteert in haar notitieblok alle verdachte personen en probeert samen met Sproet de buurhond op te leiden tot speurhond. De neef van Spekkie is politie-agent en van hem krijgen ze extra informatie hoe inbrekers hun slag slaan. Er zijn wel veel verdachte personen in de buurt. Er rijdt een witte schoorsteenvegersbus in de rondte en er is een jongen met een drone. Misschien werken ze wel samen? Spekkie en Sproet proberen de inbreker(s) te lokken met een open raam en de ipad van de vader van Sproet. Als dat maar goed gaat?

Wat een heerlijk boek met dikker en groter gedrukte letters. De tekeningen ondersteunen het verhaal. Dit tijdloze speurdersduo spreekt erg tot de verbeelding en gelukkig loopt dit spannende verhaal weer goed af.

‘Spion uit de lucht’ van Vivian den Hollander met illustraties van Juliette de Wit, Uitgeverij Ploegsma 2015, is o.a. hier te koop.

Boek 106/53 #boekperweek

/Lmcmr

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.