Je bent een mislukkeling, Onnoval,’ zegt Ferluci, de heerser van de Andere Werkelijkheid. ‘Een levensgrote mislukkeling. Na al die jaren heb je nog geen enkele kinderziel gestolen met je griezelverhalen. De kinderen zijn je steeds te slim af. Als je me niet spoedig zes zieltjes brengt, dan zal ik…’ Op een nacht verschijnt een eng gezicht op de monitor van een groep chatvrienden. Mick hoort op zijn kamer een vreemde stem in het donker. Wie is de man met de wormenkop, die uit computers tevoorschijn kruipt? Wie zijn Leeuwenhart, Wolfling, Vampi en Metalboy? En wie is toch die lieve juf van groep acht van wie zelfs Onnovals hart sneller gaat kloppen?

Vier jaar lang, sinds het verschijnen van De Griezelbus 4, heeft P. Onnoval opgesloten gezeten in een oude computer. Hij bestaat alleen nog in de AW (Andere Werkelijkheid) en eigenlijk wil hij nu terug de werkelijkheid in. Het is de bedoeling dat hij zieltjes wint met zijn griezelverhalen, dat heeft hij namelijk beloofd aan Ferluci, de schaduwman met de bokkenpoten, die hele fijne sigaartjes rookt. Dit is echt zijn laatste kans! Hij verstuurt zichzelf als een wormvirus naar een groepje chatvrienden, ook wel zijn slachtoffers dus. De spannende verhalen lokken de kinderen naar de AW, waar ze in De Griezelbus, uiteraard met Beentjes achter het stuur, over de digitale snelweg razen richting de Schaduwman. Tijdens deze reis komen er bij Onnoval flarden van herinneringen boven.

Ook in dit deel van De Griezelbus weet Paul van Loon er weer goed voor te zorgen dat realiteit en fantasie zoals gewoonlijk weer door elkaar heen lopen en ook komt de liefde om de hoek kijken. De grappige woordspelingen en eigentijdse taal, zorgen ervoor dat deze herziene druk prettig wegleest. De illustraties zijn van de hand van Caren van den Berg-Limpens en het boek is geschikt voor kinderen vanaf +/- 10 jaar.

[bol_product_links block_id=”bol_5aa6c3c087c1b_selected-products” products=”9200000085063434″ name=”griezel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.