De verjaardag van je kind (of jezelf) vieren in de tuin, dat klinkt heerlijk toch? Als je momenteel naar buiten kijkt kun je je er misschien nog niet zoveel bij voorstellen, maar ooit breekt de tijd voor tuinfeestjes weer aan. Voor het organiseren daarvan, geef ik een aantal tips.

#1 Nodig mensen op tijd uit
Je hoeft echt niet 6 weken van tevoren een uitnodiging te versturen, maar 3 weken is wat mij betreft toch wel verstandig. Zeer voor kinderen kan het teleurstellend zijn, als blijkt dat er uiteindelijk niemand op het feestje komt, omdat de uitnodigingen te laat op de mat zijn gevallen. Trouwens, het is ook wel prettig als je weet hoeveel mensen er komen, zodat je hier rekening mee kunt houden als je boodschappen gaat doen.

#2 Regel voldoende tafels en stoelen
Waarschijnlijk heb je een tuinset staan, (ik zou er wel eentje willen hebben van Heuts), maar houd er rekening mee dat je daarop echt niet alle mensen kwijt kunt. Misschien kun je van familie en/of vrienden wat extra stoelen lenen. Wat ik zelf altijd erg gezellig vind zijn sta-tafels, wellicht kun je deze ook van iemand lenen, maar je kunt ze ook gemakkelijk huren. Zorg dat er voor de kinderen ook zitplek is, op hun eigen hoogte en dat er voldoende ruimte overblijft om te kunnen spelen.

#3 Limonadetap + bekertjes
Dé musthave bij een kinderfeestje (en een groot succes) is een limonadetap. Kinderen kunnen zelf hun drinken inschenken, wat het natuurlijk extra leuk maakt. Het scheelt je ook in de kosten, je hoeft namelijk allemaal pakken sap (of kleine pakjes) aan te schaffen. Koop ook gerust kartonnen of plastic bekertjes…na het feestje kiep je alles zo in de vuilniszak!

#4 Hapjes en drankjes
Uiteraard zorg je ervoor dat je gasten niets tekort komen. Zorg voor voldoende hapjes en drankjes. Er zijn genoeg voorbeelden op internet te vinden voor simpele (budget) hapjes die echt heel lekker zijn. Wrapjes, pastasalades, toastjes, worst en kaas…typisch Nederlands natuurlijk, maar wel erg geliefd, zeker als het zomer is. En misschien steken jullie aan het einde van de dag de barbecue wel aan?!

#5 Partytent 
Nederland is en blijft onvoorspelbaar met betrekking tot het weer. Een tuinfeest is ontzettend leuk, maar houd er rekening mee dat het altijd kan gaan regenen. Een partytent kopen kan de oplossing bieden. Je wilt toch zeker wel vaker buiten kunnen zitten in de zomer, ook tijdens een regenbui? Er is altijd wel een reden te bedenken om een feestje (of een barbecue) te geven toch? En als je de tent niet meer gebruikt, dan ruim je hem gemakkelijk weer op in de schuur, garage of de bijkeuken.

#6 Muziek op de achtergrond
Een muziekje is altijd gezellig, maar houd je wel rekening met je buren? Zeker tijdens een kinderfeestje zullen de liedjes van K3 en Kinderen voor Kinderen door de speakers galmen en dat vinden heus niet alle buren even leuk. Het is overigens altijd een goed idee om de buurt in te lichten als je een feestje geeft.

#7 Versiering
Ook je tuin kun je prima versieren! Wikkel lampjes om de bomen, plaats hier en daar wat fakkels (let op de veiligheid!) en hang vlaggetjes/slingers op. Op de tafels kun je gezellig wat waxinelichtjes neerzetten in glazen potjes.

Afbeeldingen: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.