Na het grote succes van het eerste deel “Verboden te openen! Het bijt!“, is hier deel twee “Verboden te openen! Slijmerig!”. Ook in dit deel ontvangt hoofdpersoon Nemo een geheimzinnig pakketje, wat hij gewoon openmaakt, terwijl dat eigenlijk helemaal niet mag.

Nemo kan het haast niet geloven als hij het pakketje op de deurmat ziet liggen. Verboden te openen! Slijmerig! Toch niet alweer!? Benieuwd naar wat ze dit keer aan zullen treffen, maken Nemo en zijn vrienden het open. Ze stellen drie dingen vast:

1. Het pratende, groene, slijmerige wezentje dat tevoorschijn komt, kan niet tegen kietelen.
2. De regen die opeens uit de lucht komt vallen is geen gewone regen, maar slijm-regen!
3. Als je het slijm op je huid smeert, gebeuren er onvoorstelbare dingen… Nemo en Fred hebben maar één doel: met Slijmpies hulp willen ze miljonair worden! Maar hoe komt het slijmerige wezentje dan ooit weer thuis.

Als je het boek voor je hebt liggen, is het eerste wat opvalt het oog dat je aanstaart door de kaft heen. Het gaat deze keer niet om een pluizig monstertje dat langzaam verandert in een yeti, maar om een slijmerig wezentje, wat echt niet tegen kietelen kan.

De “Verboden te openen!” serie is geschikt voor jongens en meisjes vanaf +/- 8 jaar die houden van boeken met humor én spanning. De auteur, Charlotte Habersack, heeft in Duitsland enorm veel succes met haar fantasierijke kinderboeken en is goed op weg om ook de Nederlandse kinderen voor zich te winnen. De illustraties van Fréderic Bertrand passen er perfect bij en trekken je helemaal het verhaal in.

[bol_product_links block_id=”bol_5aa6ca0764b83_selected-products” products=”9200000084827724″ name=”slijmerig” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.