tuin1Ik zit eigenlijk veel te vaak achter de computer. Uiteraard is dit noodzakelijk, want anders hebben jullie niks te lezen, maar soms wil je als “blogger” ook weleens iets anders. Ik kwam op het internet “Kleuren voor Volwassenen” tegen…iets waar ik in eerste instantie een beetje vreemd van op keek: volwassenen die zitten te kleuren?! Toch ben ik op zoek gegaan naar een mooi kleurboek om eens te kijken of het toch niet iets voor mij is, dat kleuren.
Uitgeverij THOTH stuurde mij het Kleur- & Zoekboek “Mijn Geheime Tuin” op! Met potloden en stiften ging ik de uitdaging aan…

Ik had het niet verwacht, maar ik word dus echt helemaal ontspannen van het kleuren in mijn nieuwe kleurboek. Ik heb de buurvrouw ook aangestoken met dit nieuwe “virus”, dus we zitten regelmatig samen aan de keukentafel te kleuren. Ondertussen wordt er uiteraard wel veel gelachen en gekletst: pure ontspanning dus! Het is trouwens nog best lastig om heeeel netjes te kleuren, tenminste…dat vind ik.

Mijn Geheime Tuin is een creatief boek voor alle leeftijden (hoewel ik denk dat het voor een kind écht te moeilijke platen zijn), met een reis door een magische wereld van prachtige, in zwart-wit getekende tuinen, vol met bijzondere bloemen en planten. Er zijn tuinen die je kunt inkleuren, doolhoven die je kunt onderzoeken, patronen die je met eigen hand kunt afmaken en lege plekken waar je zelf tekeningen kunt toevoegen. De tuinen verbergen ook allerlei kleine beestjes die ontdekt kunnen worden. Zoek naar verstopte vlinders, rupsen, vogels en lieveheersbeestjes.

Ik vind het papier van het boek wel wat aan de dunne kant. Als je namelijk met stiften kleurt, komt het aan de andere kant toch er doorheen en dat is jammer. Met potloden heb je dit probleem uiteraard niet!tuin2
Ondanks het kleine minpuntje over de dikte van het papier, vind ik dit boek echt een aanrader voor de serieuze “kleurder”. Als beginner is het best een pittige opgave, maar oefening baart kunst heb ik altijd geleerd, dus ik ga gewoon vrolijk door!

Er bestaat trouwens een ontzettend leuke en vooral actieve Facebook Pagina, die speciaal in het leven geroepen is voor de “kleurders” van de Geheime Tuin. Neem gerust een kijkje en geef ze een “like”, zo kun je ook eens bekijken hoe het andere mensen vergaat met het kleuren.

Wil je Mijn Geheime Tuin bestellen? Dat kan o.a. bij bol.com.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.