image

Het is zaterdag, bijna zes uur in de avond. Een beetje zenuwachtig staan mijn kleuterdochter en ik op de rode loper voor ‘t Spant in Bussum. Over een uur zal hier de premiere van de musical Sneeuwwitje beginnen. Daarom hebben we allebei onze mooiste kleding aangetrokken en ons helemaal opgedirkt.

Zodra we binnen zijn begint het feest eigenlijk al.  Mijn kleuterdochter wordt geschminkt, waardoor ze er nog prachtiger uitziet. Er zijn hapjes en nog heel veel andere kinderen, de een nog mooier verkleed dan de ander. We gaan de zaal binnen en even later begint de voorstelling.

Het is het verhaal van Sneeuwwitje, hier en daar een beetje aangepast. Het gaat over de koningin Adora, die zichzelf toch echt wel de mooiste van het land vindt. En Koning Constantijn, haar man, die daar eigenlijk toch wel anders over denkt. En natuurlijk over Sneeuwwitje, de prachtige prinses die mooier is dan koningin, van buiten, maar ook van binnen. Oh en de stoere, knappe jager die stiekem al heel lang verliefd is op de knappe Sneeuwwitje. image

Uitaard mogen de dwergen ook niet ontbreken. Samen met de toverspiegel en de hofdame vormen zij allemaal de hoofdrollen in het verhaal van Sneeuwwitje. Het verhaal is herkenbaar, grappig gebracht en ziet er echt fantastisch uit! Prachtige kostuums en een mooi decor. Ook het publiek wordt meegetrokken in het verhaal. image

Mijn dochter en ik hebben genoten van een super avondje uit. De musical was erg leuk voor haar, maar minstens net zo leuk voor mij! We hebben gelachen, geapplaudisseerd en meegezongen.

Sneeuwwitje wordt gespeeld door Maud Mulder, misschien wel bekend door Idols. Geert Hoes speelt de stoere jager en de verteller van het verhaal. De koningin wordt gespeeld door Sandra Dijkstra en de koning door Michael van Hoorne. Michael startte in 2003 zijn eigen onderneming, Van Hoorne Entertainment en is sinds die tijd verantwoordelijk voor diverse grote familiemusicals zoals Roodkapje en nu dus Sneeuwwitje, evenementen en concerten.

Sneeuwwitje de musical; echt een aanrader voor een gezellig gezinsuitje! De musical speelt tot medio volgend jaar door het hele land, klik op deze link om te zien wanneer Sneeuwwitje de musical bij jou in de buurt speelt.

image

/Marije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.