zwijspakketIn de brievenbusenvelop met spellingshulp voor thuis (zie de blog hiervoor) heeft Zwijsen ook wat kindertijdschriften meegestuurd. De tijdschriften worden thuis met zoveel vreugde ontvangen dat ik er een apart stukje aan wil wagen. De kindertijdschriften sluiten 100% aan bij wat je kind op school leert staat er op de kaft. Om dit te bewerkstelligen heeft Zwijsen vier kindertijdschriften, die aansluiten bij de lesstof van de groep waar je kind in zit. Daarnaast houden de tijdschriften ook rekening met het jaargetijde of een thema als de feestdagen.

Rompompom, voor alle kleuters, is het kindertijdschrift dat speciaal geschikt is voor de kinderen in groep 1 & 2. Daar hebben wij er gelukkig een van thuis lopen, dus die heb ik even op de bank gezet met dit boekje. Ze pakt al snel haar kleurpotloden erbij en volgt de weg in een doolhof en kleurt alle blokken in met de juiste kleur. Zwijsen geeft ook spellen van Rompompom uit als letterlotto of woordenmaker.

Maan roos vis is voor de beginnende lezers van groep 3. Het tijdschrift sluit aan bij de Veilig leren lezen leesmethode op school. Dit abonnement hebben we afgelopen jaar gehad voor onze schoolmeid. De tijdschriften werden maandelijks juichend uit de brievenbus mee naar boven genomen, open gescheurd en van voor tot achter verslonden. Zwijsen bied ook Maan roos vis spellen als letterkasteel of woordkwartet voor beginnende lezers aan.

Wanneer de kinderen beter kunnen lezen dan heeft Zwijsen twee kindertijdschriften die beter aansluiten bij de interesses van het individuele schoolkind. Het is geen typische verdeling in jongens/ meisjes, want hier thuis ligt de voorkeur bij Dolfje.

Dolfje Weerwolfje, alleen voor avonturiers, groep 4, 5 & 6, verschijnt zesmaal per jaar, losse verkoop 3,95 euro. Dit tijdschrift wordt gezamelijk met Uitgeverij Leopold uitgegeven. De tijdschriften zijn ook verkrijgbaar binnen het lidmaatschap van de Dolfje Weerwolfje Club. Maandelijks ontvangen de leden een Geheime opdracht en bij aanvang van hun lidmaatschap een clubpakket. Dit abonnement loopt in tegenstelling tot de voorgaande tijdschriften niet af aan het eind van het schooljaar, maar loopt tot wederopzegging door. Het is een vlot tijdschrift vol met strips, weetjes, een prijsvraag, puzzels, quizen en ruimte voor hetgeen de lezertjes willen delen. De hoofdpersoon in het tijdschrift is Dolfje Weerwolfje, naar een personage van Paul van Loon.

INKIE, alles voor meisjes, groep 4, 5 & 6 verschijnt elf keer per jaar, losse verkoop 3,95 euro. Inkie beleeft met haar vriendinnen Suus & Juul iedere maand iets anders. Het tijdschrift staat vol met interviews, een horoscoop, geschreven verhalen, een knutselwerk, zoek de verschillen en vul de ontbrekende woorden in. Speciaal voor meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 11 heeft Zwijsen zelfs een complete lijn ontwikkeld met INKIE. Er zijn doe-boeken, een INKIE-tas, leesboeken, een app en nog veel meer! Dit tijdschrift leg ik nog een half jaartje weg voor onze vroege leerling.

Neem voor de laatste aanbiedingen of proefabonnementen van de tijdschriften even een kijkje op: http://www.zwijsen.nl/Webwinkel/Home/Kindertijdschriften.htm en klik voor meer inspiratie eens door naar de spellen van Zwijsen!

/Lmcmr

Een gedachte over “Zwijsen Kindertijdschriften sluiten 100% aan bij wat je kind op school leert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.