Drie spellen mogen wij testen van The Game Freak in de leeftijd van 10 jaar en ouder. Namelijk: De Weerwolven van Wakkerdam, Expedition Congo river 1884 & Coney Island

SAMSUNG CAMERA PICTURES De Weerwolven van Wakkerdam
Te bestellen via: http://www.thegamefreak.nl/de-weerwolven-van-wakkerdam.html
Omschrijving Partyspel voor grote groepen. Vreedzame burgers binden de strijd aan tegen de weerwolven in hun midden. Het is echter onduidelijk wie dat precies zijn. Slagen ze erin om de weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis onschuldige dorpsgenoten? Het spel wordt door een spelleider gestuurd. Iedere speler krijgt een rol toebedeeld. Het kan gaan om gewone burgers en weerwolven, maar ook om speciale karakters als de heks, de jager of het onschuldige meisje. Elke nacht elimineren de weerwolven een burger. De dag erna bespreken de burgers in een vergadering de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en mogen ze op hun beurt iemand elimineren. Maar omdat de weerwolven zelf ook aan de vergadering deelnemen, is die beslissing meestal niet eenvoudig� Weerwolven van Wakkerdam is een ideaal spel voor op kinderpartijtjes, kampeerevenementen en eigenlijk al die momenten dat je met veel mensen bent. Zeker als je er in slaagt om met kaarsen of een kampvuur een mysterieuze sfeer te creëren, is succes verzekerd. Pluspunten: •Zeer geschikt voor feestjes met grote groepen •Communicatief •Alleen de spelleider moet de regels kennen, iedereen kan eenvoudig meedoen

De inhoud van het doosje zijn 24 karakterkaarten en de spelregels.
Er zijn 4 weerwolven, 13 burgers, 1 ziener, 1 dief, 1 jager, 1 heks, 1 burgemeester, 1 cupido en 1 onschuldig meisje. Het spel is te spelen vanaf 8 spelers en duurt ongeveer 45 minuten.
De spelregels zijn duidelijk uitgelegd en iedereen kan het spel met eenvoud mee spelen. Zeker als de spelleider de regels goed kent. Aangezien wij het spel helemaal nog niet kennen moeten we er even in komen. Maar dat bederft de pret zeer zeker niet.
Het formaat van het spel is vrij klein, hierdoor is het makkelijk mee te nemen zelfs in een kleine handtas. Bij twijfel voor een verjaardag welke saai dreigt te worden zou je het spel mee kunnen nemen om de pret omhoog te halen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES Expedition Congo river 1884
Dit spel is te bestellen via: http://www.thegamefreak.nl/expedition-congo-river-1884.html
Beschrijving:
Een radarstoomboot is klaar voor vertrek om vanuit Leopoldville (tegenwoordig Kinshasa) de Congo rivier op te varen met als bestemming het veraf gelegen dorpje Kindu in het midden van het diepste van Afrika. De reizigers aan boord van de boot hebben vele verschillende nationaliteiten en beroepen, maar ze zijn allemaal op zoek naar avontuur. ledere speler leidt een groep van deze reizigers en strijdt tegen zijn medespelers om de leiding te krijgen over koloniale nederzettingen, die te vinden zijn bij elke rustplaats stroomopwaarts van de bootreis. Voor iedere persoon die achterblijft als hoofd van een nederzetting, ontvangt de speler overwinningspunten.
De speler die de meeste punten aan het einde van het spel heeft, is de winnaar.
Verkoop argumenten:
Pak de leiding over koloniale nederzettingen en scoor punten: speel kaarten op het juiste moment en overbiedt je tegenstanders.
Biedspel met een twist: de waarden van de kaarten hangt van het type nederzetting en de taal die er wordt gesproken.
Strijd om de meest waardevolle nederzettingen: verstoor de plannen van je tegenstanders. Speel speciale kaarten uit om andere karakters aan te vallen, devalueer karakters of geef jezelf een bepaald voordeel.
Overbluf je tegenstanders: kun jij meer helpers inzetten om een nederzetting over te nemen?
Een volwaardig bordspel voor een mooie prijs: verpakt in het succesvolle doosformaat van titels als Rattus en Lost Temple.
Inhoud doos: 1 speelbord, 19 nederzettingtegels, 20 vlagtegels, 14 nijlpaardtegels, 12 waardetegels, 54 persoonskaarten, 54 helperkaarten, 15 bijzondere kaarten, 4 scorestenen, 1 stoomboot en 1 vierzijdige dobbelsteen.

Ook voor dit spel geldt dat de spelregels erg duidelijk zijn, dit komt mede door de duidelijke plaatjes welke bijgevoegd zijn in de boekjes. Er is een Nederlandstalig boekje alsook een engelstalig boekje bij de doos inbegrepen. Het spel is te spelen met 2 tot 4 spelers en duurt ongeveer 1 uur. De kaarten zijn stevig van kwaliteit, ook de andere bijgevoegde spelers items zijn van goede kwaliteit. Het is dus zeker een spel wat langdurig mee gaat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES Coney Island
Te bestellen via: http://www.thegamefreak.nl/coney-island-gratis-verzending.html
Beschrijving:
In de eerste helft van de 20e eeuw ontstond ‘s werelds grootste attractiepark op Coney Island, een stroomopwaarts gelegen schiereiland van New York. Verschillende attracties zoals achtbanen, botsauto’s en draaimolens trokken bezoekers massaal aan. In het spel Coney Island bouwen de spelers mee aan dit attractiepark. Verzamel geld en bouwmateriaal om en bouw verschillende attracties. Probeer meer aandacht te krijgen voor je attracties dan je tegenstanders
en scoor de meeste attractiepunten. Gelukkig zullen de omroeper, de journalist en zelfs de politieagent je een handje helpen bij deze klus.
Verkoop argumenten:
• Bouw je eigen pretpark: kies een geschikt bouwkavel, verzamel personeel en scoor punten.
• Een échte Michael Schacht (o.a. bekend van Mondo, Crazy Creatures of Dr. Doom en Call To Glory): veel diepgang met relatief eenvoudige regels.
• Veelvoud aan tactische mogelijkheden: verschillende manieren om het spel te winnen, punten te scoren en het spel te beïnvloeden.
• Vlot spelverloop met veel interactie en de mogelijkheid tot ‘dwars zitten’.
• Vrolijke uitstraling en fraaie vormgeving van Dennis Lohausen (o.a. Crooks, Principato, e.a.)
• Exclusief in de uitgave van White Goblin Games: de “reuzenrad” bonusuitbreiding!
Awards:
Genomineerd Nederlandse Spellenprijs 2013, categorie Familiespel
Inhoud doos: 1 spelbord, 4 spelersborden, 12 bouwplaatstegels, 5 karaktertegels, 10 attractietegels, 20 krantentegels, 20 geldtegels, 24 bouwblokjes, 36 personeelstegels, 4 scorestenen, 1 startspelertegel en 1 stoffen zak

Voordat je gaat spelen dien je eerst alle kaartjes uit de platen te drukken. De handleiding geeft duidelijk weer hoe het spel werkt en hoe dit in elkaar gezet dient te worden. Het spel is bedoeld voor 2 tot 4 spelers en duurt 30 tot 60 minuten. Het spel draait vooral om pakken wat je pakken kunt, de hapjes en drankjes kunnen echter wel netjes gedeeld worden. Op deze manier kun je zeker een tijdje vertoeven met je vrienden en is het einde (te) snel in zicht. Wat beter is dan de befaamde monopoly waar soms geen einde aan lijkt te komen.

Meer spellen kunt u vinden op www.thegamefreak.nl TGF logo nieuw 90 verticaal pixels

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.