bee1‘Beebox, een box vol verse produkten, direct van de boer, wekelijks bij jou thuis bezorgd’ kopt de internetpagina van beebox. In mijn omgeving maken diverse gezinnen gebruik van beebox of een van zijn concullega’s. Een ieder gaat anders met dit soort boxen of kratten om. De een neemt een tweepersoons pakket af en kookt er wat bij voor zijn kinderen. De ander volgt het complete vierpersoonsmenu drie dagen lang. Het maakte mij nieuwsgierig naar het aanbod en beebox wilde ons een vierpersoons boxl verstrekken om te consumeren met onze drie dochters. Zou de hoeveelheid voldoende zijn en hoe groot is het gemak?bee2

Inhoud: 1 kg bio aardappelen (alliance), 1 fles bio appelsap, 4 stuks bio doyenne du comice peer, 2 stuks bio gele paprika, 1 stuk bio koolraap, 1 stuk bio mais bol, 500 gram bio palmkool, 4 stuks bio portabella, 2 stuks bio prei, 2 stuks bio puntpaprika, 400 gram bio raapstelen, 1 bosje bio radijs, 1 stuk bio romanesco, 2 stuks bio santana appel, 4 stuks bio schouderkarbonade 4 stronken bio witlof. De vierpersoons boxl kost 50 euro per week en wordt veel gebruikt door niet­ vegetarische gezinnen.

Donderdagavond na het avondeten gaat de deurbel en staat daar keurig op tijd de ‘lokale beebox ondernemer’met een oranje krat vol verse produkten uit onze regio. Wat een rijkdom, het lijkt wel een Kerstpakket. We stallen alles uit op de keukentafel en daar begint onze ontdekkingsreis. “Wat is dat?’ vraagt de een en de ander neemt gelijk een hap uit de appel. (zie foto) Nu kom ik uit een klein boerendorp uit de buurt, hebben mijn ouders een moestuin, toch moest ik het  antwoord schuldig blijven. De meeste groenten had ik weleens gezien, maar hoe heet het ook alweer. Wat een wijze les!
bee3Vrijdagavond staat de witlof op het menu. Voor de zekerheid een potje doperwten erbij, want we hadden geen van allen ooit witlof gegeten, simpelweg omdat onze vaders (opa’s) het niet lusten. We hebben gesmuld! Gesmuld van de witlof (kort gekookt), gesmuld van de aardappels en gesmuld van de schouderkarbonade. Wat een successtory, we kunnen er weer een groente bijschrijven op ons lijstje. Zaterdag de prei en paprika’s gebruikt voor een heerlijke soep met een broodje. Zondag uitgebreid gebrunched met de mais bol van Le Perron, zeker lokaal, want die staan wekelijks bij ons om de hoek op de markt en tesamen met een glas heerlijke zoete appelsap een goed begin van de dag. Om dan maandag af te sluiten met het ‘makkelijke recept’ Stamppot van koolraap en romanesco: 0.5 stuks koolraap 1 stuks romanesco,1 bosje radijs, 1 stuk appel, 2 stuks karbonade, (evt.) 25 g boter * 50 ml melk * 3 el olijfolie *. Hoefde ik nog steeds niet naar de supermarkt want de boter, karbonades en melk had ik in huis.bee6

Het gemak is groot, het aanbod gevarieerd. Wat mij opvalt zijn de vele soorten groenten, wel twee soorten per dag. Daarentegen vond ik zes stuks fruit wat summier. Het is erg fijn eens niet na te hoeven denken over het avondmenu, geen boodschappen te hoeven doen. Reuzehandig zijn de gemakkelijke recepten en no waste tips die beebox wekelijks plaatst op zijn internetpagina.

Beebox is erg goed bereikbaar en communiceert ook per nieuwsbrief of op diverse markten met zijn (toekomstige) klanten, zie hiervoor de activiteitenagenda. Het was erg goed eens uit mijn comfortzone gehaald te worden. Onze horizon is verbreed, dank je wel beebox!

wereldetersBeebox wil de lezers van KiDDoWz verwennen met het boek “Wereldeters” bij een abonnement van twee maanden op de beebox. Het boek Wereldeters is eerder gerecenseerd door KiDDoWz . Neem eerst een kijkje op de site van beebox of ze bezorgen in uw regio, dat gaat heel gemakkelijk met de postcodecheck. U kunt daarna met de link www.beebox.nl/kiddowz uw boxen bestellen. Deze actie loopt t/m eind november 2014.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.