geldKinderen kosten geld, heel veel geld. Dat is geen verassing! Maar wat kun je eraan doen om toch met kinderen goedkoper te leven?

Er zijn heel wat mogelijkheden: ­ hamsteren bij winkels terwijl er aanbiedingen zijn, ­ uitverkoop plunderen, shoppen op marktplaats, ­mee doen met geld terug acties,­ de dingen die je gratis aangeboden worden aannemen, ­ruilen van goederen met gesloten beurs ­en ga zo maar door. Allemaal tips die ik eens ergens tegen ben gekomen en nu dus toepas.

Neem nou laatst de actie bij een bekende winkelketen in NL waarbij de hamstertjes centraal staan. Via de website www.wowdeal.nl kon ik een kadobon twv 10 euro voor 5 euro kopen. Maximaal 10 per e­mail adres! Nu ben ik niet (recentelijk) op mijn achterhoofd gevallen, dus heb ik 20 bonnen aangeschaft en ben ik 20 keer in 3 weken tijd naar het bekende filliaal gegaan. Daar was het overigens een stuk drukker dan gebruikelijk, dus heb gelijk mijn hersenen weer geactiveerd om te rekenen en probeerde zo aan de 10 euro te komen. Maar nu komt het meest hilarische van het hele verhaal; ook op de aanbiedingen gold de actie en zo werden boodschappen ineens wel heel voordeling in de hamsterweken.

Dus nu gaan we even rekenen… 1 fles hero cassis kost hier 1,29 euro + 0,25 statiegeld. De aanbieding is 1 + 1 gratis dus 1,29 + 0,25 + 0,25 = 1,79 euro. 10 flessen hero cassis kosten zo 8,95 euro, neem dan nog een lekker pak koekjes van 1 euro en je zit op 9,95 euro, koopzegels erbij € 0,90 en je betaald uiteindelijk € 10,85. De kadobon van 10 euro word ingeleverd en voor deze tas vol producten heb je €  5,85 euro betaald (de 10 euro bon word namelijk voor 5 euro gekocht op benoemde website). Maar dan zijn we er uiteraard nog niet….. de airmiles worden gescand over het volledige bedrag en de koopzegels worden in het boekje geplakt.

Je kunt je indenken dat als je dit grapje 20 keer uithaalt, je kasten propvol zitten en dus heb ik ook producten gehaald die niet allemaal in de aanbieding waren, maar ook eigenmerk producten die we veel gebruiken zoals pakjes drinken voor school. Maar ook dit is winstgevend. De kasten waren helemaal aangevuld en nu ruim 1 maand later, lijkt het alsof we nog weken voorruit kunnen. Uiteraard worden de wekelijkse boodschappen voor verse groente en fruit gedaan en kleine dingen die toch op blijken te zijn worden aangevuld.

Een andere manier van goedkoop leven is uiteraard de spullen die je niet meer gebruikt verkopen ipv weg te geven (1 euro is altijd meer dan niks en als je 10 x 1 euro verdient en je moet daarvoor een uur met je laptop voor de tv je programma kijken dan neem je dat graag voor lief), van dit geld kun je op dezelfde markt of op internet de spullen die je zoekt weer goedkoop inkopen. Immers waarom zouden we allemaal het nieuwste van het nieuwste moeten hebben?!? Speelgoed kan zeer goed een 2e ronde mee maar zelfs een 3e, 4e of 5e ronde is niet uitgesloten. Raadzaam is wel om alles even goed te ontsmetten, je weet maar nooit wat ermee gebeurd is. Zelfde geldt voor kleding, zeker voor kinderen die allemaal door de maten heen denderen, alsof ze nooit uitgegroeid zijn. Deze kledingstukken liggen na 1 kind vaak nog schandalig mooi in de kast, dus ook hiervoor geldt: waarom zou je deze spullen weggooien of weggeven? Hoppakee verkopen ermee! Wederom kunnen deze centjes uitgegeven worden aan de andere spullen die nodig zijn.

En ook in dit laatste zou ik mezelf niet zijn om daarin weer lekker brutaal en eigenwijs mijn eigen pad te bewandelen. Vorig jaar kocht ik in de uitverkoop een spiksplinternieuwe jas voor een hartstikke goede prijs! Dit jaar kocht ik voor  datzelfde bedrag 4 merkkleding jassen, in 2 verschillende maten voor de jongste spruit. Nu mag je niet alles met elkaar vergelijken, maar ook hiervoor geldt weer; houdt je ogen open en kijk verder dan je neus lang is! Soms zijn de aanbiedingen in de winkel ook echt daverend. Ik bedoel een spiksplinternieuwe jas kopen in de uitverkoop (70%) met daarbij punten sparen, zodat je een kadobon krijgt, om vervolgens deze z.g.a.n. jas het einde van het seizoen verkopen voor ongeveer het bedrag waarbij je het gekocht hebt is natuurlijk kicken, echter moeten we realistisch blijven dit lukt niet altijd.

Als je goed met de spullen omgaat en je geeft het een goede wasbeurt alvorens je het op de foto zet kun je toch nog redelijk wat er voor terug krijgen, ga dus ook niet gelijk akkoord bij het eerste bod. Onderhandelen mag ook als verkoper!Aangezien ik rustig alle trucjes met jullie wil delen ga ik toch een einde eraan breien door deze laatste tip te delen: de geld terug actie! Je koopt in de winkel een actieproduct en stuurt de kassabon met actiecoupon in of volgt de stappen op de desbetreffende website en krijgt het bedrag retour op je rekening, dit zijn vaak geen grote bedragen maar ook hiervoor geld elke euro is er 1. Leuke van deze acties is dat je dit met andere acties vaak kunt combineren (zoals bovengenoemde wowdeal actie) en met spaarsystemen van winkels. Zo krijgen de airmiles, kruidvatpunten, etos babyzegels, Douwe Egberts punten, koopzegels en dergelijke ineens een kleine oppepper.

En nu ik in die mooie rode (sale kleur) wolk aan het zweven ben val ik weer hard op de grond want zoonlief heeft voor de 4e keer deze week een goede broek kapot gevallen, dochterlief heeft inktvlekken in haar witte maillot , een draait alle flessen open want “kijk eens hoe sterk ik ben” moet gedemonstreerd worden en terwijl ik alle ballen in de lucht probeer te houden brand het eten aan. Waarom zou het bij mij ook beter gaan dan bij de rest van de bevolking?

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.