chp1Hierbij het tweede deel over Chapeau Kaarsen. Het eerste deel kun je hier lezen! Door kaarsenvet te verbranden met vuur middels een lont ontstaat een kaarsvlam. Door deze kaarsvlam gaat het kaarsenvet smelten, hierdoor ontstaat er een vloeibare massa die zich meestal onder de vlam verzamelt, een enkele keer breekt de kaars door en druipt deze. Enkele kaarsen zijn er ook voor gemaakt om te druipen. Het vloeibare kaarsenvet wordt  door een lont omhoog gezogen, hoe dichter het vet bij de vlam komt hoe sterker het wordt verhit. Uiteindelijk ontstaat er een gasvorming en die zorgt ervoor dat er een vlam zichtbaar blijft. Een klein stukje tussen de vlam en het vloeibare kaarsenvet brandt niet. Kijk maar eens goed naar de kaarsen dan kun je zien dat de kaars en de vlam gescheiden zijn. Vooral bij “goedkopere” merken kun je wel eens een kaars tegenkomen die roet, mocht dit voorkomen dan kun je een stuk van de lont afknippen.

De kaarsen bij Chapeau Kaarsen zijn gemaakt van biologische/natuurlijke producten o.a. stearine van zuivere palmwas en koolzaadwas welke geen roet veroorzaken. Zo kunt u zonder bang te zijn voor uw plafond (en, niet onbelangrijk, uw eigen gezondheid) genieten van de prachtige kaarsen. Ook heeft Chapeau Kaarsen paraffine kaarsen, maar deze paraffine is gereinigd en i.p.v. de gangbare 30% à 40% olie zit er nu minder dan 0,05% olie in deze paraffine. Labello kwaliteit .

chp3Tafelkaars – lange kaars – kandelaarkaars
Veel mensen kennen ook dit begrip wel; een kandelaarkaars. Een gebruikelijke kaars die in de katholieke kerk gedragen wordt tijdens een mis of processie.

Ook veel te bewonderen in (het woord verraadt het al); kandelaars die prijken op een tafel en gezien mogen worden! Vaak een vrij eenvoudige kaars, waarbij de vlam langzaam naar beneden gaat terwijl je aan het kijken bent (het schiet wat sneller op en het is waarschijnlijk ook zichbaarder als je ogen tussendoor ergens anders van mogen genieten). Ondanks zijn eenvoud kan deze kaars ontzettend mooi zijn in een mooie kandelaar, of in de handen van een kind (samen met een ouder) bij een plechtigheid (doop, begrafenis, huwelijk, enz.). De stearine kandelaarskaarsen van Chapeau Kaarsen zien er prachtig uit door het effect welke stearine nu eenmaal heeft.

De kandelaarkaars is hier te bestellen: http://www.chapeaukaarsen.nl/winkel/stearine-kandelaarkaars/

Stompkaarschap3
Een stompkaars is een dikkere vaak ronde kaars die ik er persoonlijk heel mooi uit vind zien op een dienblad met meerdere stompkaarsen of op een gedecoreerd stukje. Stompkaarsen heb je in meerdere groottes en kleuren. Wederom door de stearine krijg je een mooi effect omdat de stompkaarsen van Chapeau Kaarsen voor 100% uit stearine bestaan. Er zijn twee maten, de kleinste maat (die 7,5 cm hoog is) brandt ongeveer 28 uur! De grotere maat van 14 cm hoog brandt rond de 50 uur! Stearine is 100% plantaardig en wordt door Chapeau Kaarsen alleen gebruikt van farms, d.w.z. het wordt niet uit het oerwoud gehaald (waar het de eerste levensbehoefte van apen is)

Stearine kaarsen kunt u hier bekijken en bestellen http://www.chapeaukaarsen.nl/product-categorie/stearine-kaarsen/

chp2Klein stearine geurkaarsje
Ook een heel klein kaarsje mocht ik bewonderen van dichtbij. Het valt me gelijk op dat dit kaarsje twee kleuren heeft. Geel en rood/oranje voelt ruwig aan en is (net als de andere kaarsen welke ik mocht reviewen) netjes afgewerkt. Het blijkt een kaarsje te zijn van stearine met etherische cederhoutolie….nu is stearine hard en olie zacht dus dit kaarsje laat zich alleen branden in een klein glaasje die nauw aansluit omdat dit kaarsje anders gaat lopen. Toch brandt dit kaarsje tussen de 10 en 14 uur en geeft een heerlijke cederhout lucht af… Ze zijn alleen niet te bestellen, soms krijg je ze erbij bij een bestelling en soms gaan ze mee naar de talloze fairs waar Chapeau Kaarsen regelmatig staat. Houd dan ook de facebookpagina bij van Chapeau Kaarsen om te zien waar ze zijn…

Volg Chapeau Kaarsen ook op Facebook!

/Miranda Young

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.