tel1tel2Een hartstikke leuke en nuttige activiteit met de kinderen. Maak achteraf een leuke tekening met de kinderen of bekijk vooraf het aantal tuinvogels op de site. Iedereen kan meedoen.

Hoe werkt het?
– Tel op 17 of 18 januari een half uurtje lang de vogels in uw tuin, tel overvliegende vogels niet mee
– Als u meer vogels van 1 soort ziet, tel de aantallen niet bij elkaar op, maar geef het hoogste aantal door, om dubbel tellen te voorkomen. Maak bij enorme drukte bij bijvoorbeeld een voederplaat een foto en tel de vogels later rustig
– Geef uw telling tot maandag 19 januari via de applicatie of de website door

Leuke weetjes zijn dat de vogels ’s ochtends vroeg het actiefste zijn en dat er ook scholen meetellen, maar die doen het tussen 12- 23 januari via de http://www.tuinvogeltelling.nl/scholen. Alle resultaten zijn op de website te volgen en na je je aantal hebt doorgegeven, krijg je een link naar het aantal vogels in je buurt.

Hoe je kunt tellen is te zien in dit leuke Youtube filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=lpXs0dqN2ak

De Nationale Tuinvogeltelling wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland. De resultaten worden gebruikt om een ontwikkeling landelijk of regionaal in kaart te brengen. Aan de hand hiervan ontstaat een plan hoe de tuinvogels te kunnen helpen. Geef je alvast op. Neem een kijkje op de site https://www.tuinvogeltelling.nl/ en leer de verschillende tuinvogels alvast kennen. Je ontvangt per email leuke tips en weetjes en een herinnering bij de volgende tuinvogeltelling. Veel plezier met tellen!

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.