fro1Vlak voor de Kerstdagen schreef ik over de Frozen MagiClips van Kidzdzain en onder onze kerstboom lag het Lego IJskasteel van Elsa al klaar. Wat keek ik uit naar het gezicht van de schoolmeid. Haar klas had van de Sint een Lego huis cadeau gekregen, dat was haar eerste ervaring met Lego en die was positief. Nu haar peuterzus niet meer alles in haar mond stopt, toch maar eens de overstap van Duplo naar Lego maken en hoe anders dan met echte Disney Princess Lego.

Wat opvalt zijn de rondingen van de roze Legodoos, die zijn niet meer recht en hoekig. Op de afbeelding prijken Koningin Elsa, prinses Anna en Olaf de sneeuwpop. Het kasteel fonkelt ons tegemoet met bevroren traptreden, ijspegels aan de boom en met een sneeuwhelling. Gelukkig wordt het cadeau uitgepakt waar haar grote nichten bij zijn, dus we ruimen de tafel leeg. Ze zetten snel de poppetjes met cape in elkaar, de sneeuwscooter en helling. Ook met het kasteel wordt een begin gemaakt. Ze worden gestoord door het Kerstdiner en we ruimen alles op en dekken de tafel.fro3

Op vierde Kerstdag is er een moment dat ik samen met de schoolmeid kan bouwen. De fijne motoriek van de schoolmeid behoeft wat oefening. We pakken de twee (!) bouwboekjes erbij en we beginnen overnieuw. Ze had van de eerste poging nog vers in het geheugen, dus zeer vlot staat de eerste verdieping. De bouwtekeningen zijn groot en duidelijk genoeg. Er zijn ontzettend veel details in dit ijskasteel. Aan werkelijk alles is gedacht. Dit maakt dat ik wel eens frons en ik neem me dan ook stellig voor een volgende keer het kasteel vrij te bouwen. De wenteltrap zit grappig in elkaar en schuift gelukkig makkelijk aan de kant, want er dienen twee ski’s onder de trap te staan. Boven gekomen past er precies een bed en een kastje voor een kroontje en een strik. Nog een etage hoger kan er een poppetje zitten met een boek en een brief. Wat is het fijn en klein vergeleken bij de Duplo die we gewend zijn. Wat zijn we hier aan toe, aan deze nieuwe uitdaging en weer een stapje verder in de ontwikkeling van onze dochters. De basis voor een nieuwe verzameling is gelegd, een Lego verzameling.

fro4Het fonkelende ijskasteel van Elsa is hier te koop. Na al die koude kijken we uit naar de voorjaarsperiode. De kleuter wil graag verkleed als Elsa deelnemen aan het carnavalsfeest, daar weet Kidzdzain wel raad mee. Ze hebben verschillende Anna en Elsa jurken op voorraad, zelfs een met licht en muziek! Of gaan jullie liever verkleed als Olaf?

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.