kikalogoIedereen heeft er wel meerdere malen van gehoord, wellicht hebben ook velen van u het -helaas- in de omgeving mee moeten maken. Ik heb het over: Kanker! Een serieuze ziekte die jong en oud kan aangrijpen. In deze blog wil ik Kinderkanker belichten omdat kinderkanker de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte is bij kinderen. Door onderzoek wordt dit hopelijk terug gedrongen naar een ziekte waarbij geen kinderen meer overlijden. Voor onderzoek is geld nodig, en hoe krijg je geld? Door er aandacht aan te besteden! En dat is precies wat ik vandaag ga doen! Daarom dit keer ook geen afbeelding of plaatje van een artikel maar een kleurplaat (klik hier: KiKa_Kleurplaat om hem te downloaden)! Welke kleur (donatie) geeft u?

Wist je dat………?

  • Ieder jaar 500 tot 550 kinderen kanker krijgen?
  • Er jaarlijks 800 kinderen onder actieve behandeling zijn?
  • Het overlevingspercentage op dit moment 75% is?
  • Kinderkanker de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte bij kinderen is?
  • Er meer dan 20 verschillende vormen kinderkanker zijn?
  • Leukemie de meest voorkomende vorm van kinderkanker is?
  • Topzorg,  toponderzoek en topmensen in 2016 samen worden gebracht in een nationaal kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie?

Bovenstaande “Wist je datjes” zijn aangrijpende cijfers! Het is echter nog aangrijpender als uw kind in het ziekenhuis ligt voor bestraling, medicijnen en/of voor een operatie. Het is namelijk niet alleen dat u, uw kind doodziek moet verzorgen, ook moet u nadenken over de behandeling van uw kind. Uiteraard zijn er ook dokters die u adviseren en door dit proces heen helpen, toch heb ik nog nooit van gehoord dat er ouders zien die het als prettig hebben ervaren. En dat is voor mij dan ook een extra reden om KiKa in het licht te zetten. Als wij allen onze best doen om een gift te doneren of om een leuk artikel te kopen (zodat je het gevoel hebt er zelf ook wat aan te hebben) dan kan dit een doorslaggevende factor zijn voor nu en voor de toekomst, want kinderen blijven geboren worden en voor elk kind gunt u het beste… Toch?!? Als laatste reden waarom KiKa zo ontzettend belangrijk is: Meer dan 95% van de bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen voor kinderkanker. KiKa vraagt voor dit onderzoek extra steun.

Doelstellingen:

KiKa heeft als doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting.

Meer specifiek streeft KiKa naar:

  1. Verhoging van de genezingskans.
  2. Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk).
  3. Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).

Giften & informatie:

– Op www.kika.nl kunt u veel meer te weten komen over de sichting die zich zo inzet voor (uw) kind(eren).


/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.