De ventilatoren van Dyson maken gebruik van Air Multiplier™ technologie en hebben geen bladen. Hierdoor zijn ze veilig en kunnen ze gemakkelijk worden schoongemaakt. Met een hele eenvoudige draai staat de Dyson AM06 ventilator al in elkaar. 

Review door Miranda

De stekker wordt in het stopcontact gestoken en met de afstandsbediening ga ik er voor zitten. Iets te dichtbij blijkt, de ventilator gaat gelijk aan op de hoogste stand en het stof wat in het nog niet gestofzuigde huis ligt, wordt in mijn gezicht geblazen. Althans dat vermoeden heb ik. Omdat ik er wel heel dicht op zit besluit ik wat meer afstand te nemen, de luchtstroom voelt nu veel prettiger aan. Ook stond hij op stand 10, iets overdreven voor deze afstand. Eenmaal beter afgesteld en nadat ik in een betere positie ben gaan zitten is de luchtstroom heel erg prettig. Zeker met de temperaturen is het nu heel erg goed uit te houden in huis.

Het is meteen duidelijk, dat dit apparaat een knap staaltje techniek is. Niet alleen in de woonkamer is het een heerlijk apparaat maar ook op de slaapkamer! Het maakt namelijk bijzonder weinig geluid.  Muziek kan geluisterd worden zonder geruis van de ventilatoren die we gewend zijn. Het is natuurlijk dan ook een significante extra uitgave vergeleken met de goedkope ventilatoren, maar dan heb je ook iets. Zelfs in de slaapkamer brengt hij verkoeling zonder de herrie. Mijn partner wordt van elk geluid wakker (soms wel eens onpraktisch met kinderen) maar met de ventilator op stand 1 of 2 kan hij rustig in koelte slapen. Erg fijn is ook de instelbare timer. Zo hoeft het apparaat niet de hele nacht door te werken. Daarmee besparen we dan weer op stroom en uiteindelijk het milieu. Een win-win situatie!

Maar het allergrootste voordeel van dit apparaat is het gemis van de bladen die normaal gesproken ronddraaien om de lucht te verplaatsen. Hierdoor is het apparaat niet alleen ontzettend veilig voor kinderen ook heeft het als voordeel dat de Dyson veel beter schoon te maken is. Want waar de meesten denken aan de vingertjes die door het gaas gepropt worden, dacht ik meteen aan al het stof wat er in de blad-ventilators achter blijft. Een ramp om schoon te maken, dit is bij de Dyson een heel groot verschil. Met een doek kun je heel gemakkelijk het gehele apparaat schoon maken, zo maakt ook stof geen kans!

Meer informatie vind je hier.

Alle productspecificaties:

Naamloos

De Dyson tafelventilator AM06 zwart/nikkel beschikt over een ring met een diameter van 250 mm. Dankzij een aantal aanpassingen in het ontwerp, waardoor minder turbulentie ontstaat, is AM06 75% stiller dan AM01 en 30% energiezuiniger. De ventilatoren van Dyson maken gebruik van Air Multiplier™ technologie en hebben geen bladen. Hierdoor zijn ze veilig en kunnen ze gemakkelijk worden schoongemaakt. Alle Dyson ventilatoren hebben een sleep timer, afstandsbediening en 2 jaar garantie.

 • Gepatenteerde Air MultiplierTM technologie
  Een ringvormige luchtstroom versnelt de omringende lucht en versterkt deze. Er zijn geen bladen die in de lucht hakken, zodat een gladde luchtstroom koelt zonder onaangename trillingen.
 • 75% stiller dan AM01 Door de grotere ruimte onderin de vermenigvuldigingsring kan lucht binnenstromen met minder turbulentie, waardoor geluid wordt verminderd.
 • 30% energiezuiniger dan AM01 Dankzij de opnieuw ontworpen luchtstroompaden gaat de lucht stiller en efficiënter door de machine. Verder verbruikt de borstelloze DC motor minder energie dan die in AM01 om dezelfde, krachtige luchtstroom te genereren.
 • Sleep timer De ventilator kan worden geprogrammeerd om na een bepaalde tijd uit te schakelen – van 15 minuten tot 9 uur.
 • Afstandsbediening Alle functies inclusief 10 luchtstroominstellingen zijn te bedienen. Gebogen en gemagnetiseerd om netjes op de machine op te bergen.
 • Veilig Conventionele ventilatoren hebben sneldraaiende bladen die moeten worden afgeschermd door een veiligheidsrooster. Dyson Air Multiplier™ ventilatoren hebben geen bladen. Ze zijn veilig.
 • Gemakkelijk schoon te maken Conventionele ventilatoren zijn lastig te open te maken en schoon te houden. Dyson Air Multiplier™ ventilatoren hebben geen lastige roosters of bladen.
 • Automatische draaibeweging Om de luchtstroom over de ruimte te verspreiden
 • Kenmerken van de Dyson tafelventilator AM06 12 Wit/Zilver – Draaicirkel (oscillatie): 70 graden – Eenvoudig te kantelen: 10 graden naar beide kanten – Aantal snelheidsinstellingen luchtstroom: 10 – Magnetische afstandsbediening – op de machine op te bergen – LED scherm – Sleep timer (15 min, 30 min, 45 min, 1uur – 9 uur) – Luchtverplaatsing (maximaal): 320 liter per seconde – Luchtsnelheid (maximaal): 3,4 meter per seconde – Geluidsniveau (maximaal): 56 dBA – 2 Meter snoerlengte – Diameter Vermenigvuldigingsring: 25 cm

Een gedachte over “Dyson AM06 ventilator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.