9200000036299491Dit boek is voor zowel modelbouwers als verzamelaars een must om te hebben. Het honderdzestien pagina’s tellend boek is eigenlijk twee boeken in één. Zodra het boek eenmaal goed is opengeklapt wordt alles duidelijk. Een stippel / scheurlijn net iets boven het midden zorgt ervoor dat de pagina’s makkelijk de splitsen zijn. Zo kan het onderste gedeelte omgebouwd worden tot treinen en blijft het bovenste gedeelte staan als boek met informatie. Uiteindelijk neem je een scherp mes en snijd je de kaft ook af tot er een boekje over blijft en het onderste gedeelte allemaal model treinen zijn.

In het boek staan treinen uit diverse landen. Amerika, Europa, Japan, GB…
Het boek neemt u mee van 1804 (Trevithick pen Y darren) tot en met 2012 (Japan SAMSUNG CAMERA PICTURESrailways HD300). Het geheel is in historische context geplaatst zodat u alles makkelijk terug kunt vinden. En zoals gezegd staat er op bijna elke pagina een prachtig geïllustreerde en uitneembaar model voor elke trein. Deze kunt u geheel zelf in elkaar zetten. Zo bouwt u werkelijk een prachtige collectie aan treinen.

Mijnzoon is sinds dat hij kan kruipen en lopen al een ware treinen fan. Echt alles draait om treinen. Toen hij nog geen jaar oud was en niet kon praten wees hij al de weg (2 kilometer) naar het station. Het station gingen we vaak treinen kijken. In de kinderwagen zittend wees hij zijn vinger een richting op. We zijn hem eens op het SAMSUNG CAMERA PICTURESvingertje gaan volgen en ja hoor de snelste en kortste weg richting het station was gemaakt. Ook in de grote stad waar we gingen winkelen wist hij zonder pardon het vingertje uit te steken en ons de weg te wijzen. Zijn treinen hobby ging niet weg. Thomas de trein, duplo trein en lego treinen zijn niet aan te slepen net als alle boeken. Des te groter was zijn verbazing over dit prachtig boek.

Gelijk werd de mooiste trein uitgekozen en het eerste model in elkaar gezet. Ofschoon ik het op volgorde zou maken en op volgorde neer zou zetten omdat ik anders de draad kwijt zou zijn, maakt hij gewoon iets uit het boek zet het neer en kan me dan precies laten zien om welke trein het gaat. Mijn zoon vind het makkelijk in elkaar te zetten en bovendien ontzettend leuk.

Een ware aanwinst, zoals hij het noemt, voor zijn treinen verzameling. Laat van de leukste stations ook maar een boek komen…

Compleet handboek treinen. Paperback van Philip Steel

ISBN 9789002255762

/ Miranda Young

(Visited 390 times, 1 visits today)

One thought on “Treinen een complete geschiedenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.