flash3Net wanneer de oudste de overstap van rolschaatsen naar inline skates maakt, valt mijn oog op Flashing roller. Lichtgevende rollers voor onder de hak van je schoen, bandjes spannen en gaan! Met drie kinderen, waarvan er pas een fietst is het transport van en naar school wel eens plannen. Als we in de ochtend besluiten lopend te gaan, missen we ‘s middags een fiets bij een speelafspraak. Met de Flashing roller in haar rugzak is de oudste iets mobieler. Ze kan na ontvangst van de Flashing roller ook niet meer wachten. “Mama, mag ik morgen rollen naar school?” De volgende ochtend trekt ze haar bescherming en rollers aan en daar gaan we. We kiezen de route met een gladde asfaltweg naar school. In eerste instantie rolt ze aan de hand op de stoep. Met oversteken loopt ze gewoon met de rollers onder haar schoenen. Die passen trouwens uitstekend en de rollers voelen degelijk aan.

flash1Na de eerste weifelachtige voortbewegingen wordt ze overmoedig en bij de laatste oversteek verliest ze een roller. Even rustig op een stoepje zitten, de bandjes goed vastgemaakt gebeurd ons dat zeker niet een tweede keerflash2. De bandjes zijn aan twee zijdes verstelbaar en zijn met een metalen clip te haken in de daarvoor bestemde gaten. Op het schoolplein aangekomen trekken we veel aandacht. Niet in de laatste plaats door de oplichtende wielen. “Kijk, ze geven licht!”, hoor ik om ons heen, “mag ik ook eens?” Dochterlief geniet van de aandacht en is vastbesloten het rollen snel onder de knie te krijgen.

Het principe van de rem snapt ze niet helemaal, daarvoor moet je echt overhellen richting je hak en vertrouwen hebben in je rolkunsten. Voorlopig gaat ze zo snel nog niet. Dagelijks vraagt ze om haar rollers mee naar school. Ze draagt zoals afgesproken haar hand- en kniebescherming, ook die nemen niet veel plaats in. Vanmiddag wil ik haar een Youtube filmpje laten zien en zal ze binnenhuis haar danskunsten gaan oefenen, dat weet ik nu al:

Op de site van Flashing roller staan meer filmpjes. De Flashing roller is verkrijgbaar in blauw, groen, roze en rood, met of zonder rem. De wielen knipperen tijdens het rollen in groen, blauw en rood LED licht. Ook ik heb getracht dit op camera vast te leggen. De rollers zijn stevig en degelijk en kunnen door personen tot 65 kilo gebruikt worden. Het is en blijft kinderspeelgoed, daar is de prijs ook naar. Ze kosten 19,95 euro per paar zonder rem. Met rem zijn ze te koop voor 22,95 euro op https://flashingroller.nl/webshop. Lijkt mij een ideale HERFSTVAKANTIETIP!

/Lmcmr

 

One thought on “Flashing roller, zo snel als het licht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.