bobbiSoms heb je als ouder even geen zin om een heel verhaal te lezen, maar wil je gezellig met je kind zitten in een boek kunnen bladeren en alles opnoemen wat je tegen komt. Het kijk- en zoekboek van bobbi’s wereld speelt hier helemaal op in. 

Zodra je het grote, stevige boek open klapt komt er een grote illustratie te voorschijn waar heel veel op te zien is. Elke pagina heeft zijn eigen thema en uiteraard zijn in elk thema bobbi en zijn vriendjes te vinden. Bovenaan de bladzijden staat een hele korte tekst en onderaan de bladzijden staan een paar afbeeldingen + woord die je terug kunt vinden in de grote prent. Dit is een kleine lijdraad voor als je even niet meer weet waar je het over kunt hebben.

De prenten zijn allemaal even vrolijk. De favoriete pagina verschilt een beetje bij mijn dochter aan de hand van het thema op school of wat we gaan doen in onze vrije tijd.
Zo is het thema ‘zwembad’ helemaal favoriet als we er morgen heen zouden gaan. Maar het thema ‘kinderboerderij’ weer helemaal hip als we daar geweest zijn. En bij een hele warme dag verlangde ze naar het thema ‘winter’. Zo zijn er in totaal zes verschillende thema’s.

Opvallend genoeg vond ik de indrukken die mijn dochter continu had bij de boeken. Elke keer weer als ze het boek in handen had zag ze nieuwe dingen. Nog leuker zijn zelfs de momenten waarop ze het boek pakt, naast me komt zitten en uit zichzelf hele verhalen begint te vertellen over de cavia’s die bij bobbi spelen en het zeehondje wat eigenlijk helemaal niet in het zwembad kan want die moet in zee. Het varken dat gevoerd wordt, en de hoeveelheid kuikentjes die overal lopen. Kortom in het boek staat niet alleen woordenschat centraal, ook verhalen vertellen leren de kinderen. Bovendien kan het telaspect ook worden meegenomen op een leuke manier. Het boek is, door het stevige karton, uitermate geschikt voor peuters en kleuters zonder toezicht (die het niet in de mond stoppen) maar nog leuker om samen naar te kijken.

Schijver: Monica Maas
Illustraties: Monica Maas
Uitgever: Kluitman
ISBN: 9789020684988

[bol_product_links block_id=”bol_55eb2c7d7ef47_selected-products” products=”9200000016321371″ name=”bobbi” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Miranda Young

2 thoughts on “bobbi’s wereld kijk- en zoekboek van Monica Maas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.