robo1Na de Robo Fish en Robo Mermaids (review) is de Robo Turtle in aantocht. Goliath Games heeft het gepresteerd om een levensechte schildpad na te bootsen, die kan zwemmen in water en kan lopen over land. De sensoren van de robotschildpad hoeven alleen gestimuleerd te worden door water of aanraking op zijn schild. De Robo Turtle is los verkrijgbaar (bruin) of met een speelset met aquarium en rots (groen).

robo2Wij hebben van Goliath Games een Robo Turtle Playset gekregen om te verslaan. Hartstikke leuk natuurlijk omdat we zelf ook echte waterschildpadden hebben. De verleiding is groot om ze samen in het badje te doen, maar daar hebben we toch maar van afgezien. Onze waterschildpad komt wel even een kijkje nemen wanneer ik het plastic badje in elkaar zet. Dat gaat vrij eenvoudig door het badje uit te vouwen en het slangetje door de uitsparingen aan de bovenzijde te duwen. Wanneer de twee uiteinden elkaar rondom weer ontmoeten zit er een hard plastic tussenstukje die de zijdes stevig verbind. Het badje blijft stevig staan en door er water in te gieten strijken de plooien glad. Het verschil met de robotvis en -zeemeerminnen zit hem in de vinnen. Dit maal worden de schildpadpootjes er niet afgehaald door de meisjes. Wanneer ik ons bad leeg wil laten lopen moet ik eerst op zoek naar losse vinnen, die anders met het badwater wegspoelen.

De Turtle staat al te trappelen aan de rand van het bad, net als onze dochtertjes. Ze hebben de televisie reclame al gezien en zijn erg enthousiast, vooral de kleuter!

Na wat heen-en-weer lopen met een gieter is het badje vol en kan het schildpadeiland geplaatst worden en huppakee de Robo Turtle er in. Die zwemt wat verbaasd in het rond. Om de robotschildpad in zijn grot te laten zwemmen of over zijn rots te laten lopen dient het bad helemaal gevuld te zijn. Dat is de reden dat we er buiten mee spelen. Achteraf gelukkig maar want het badje blijkt een scheurtje te hebben op de naad. Na een email met de klantenservice, komt er direct een andere speelset aan. Gelukkig maar, want de kleutermeid is in alle staten. Een goedrobo3 teken, de Robo Turtle slaan aan en sterker nog we hebben er nu twee die samen een wedstrijdje kunnen doen. We kunnen niet wachten tot we in de hoogzomer ons opblaasbad op kunnen zetten met al onze Robo Fish, Robo Mermaids & Robo Turtles. Dat moet geen punt zijn, want ook bij de Robo Turtles zijn twee extra batterijen meegeleverd!

De Robo Turtle Playset van Goliath Games is o.a. hier te koop: [bol_product_links block_id=”bol_5565a65977c10_selected-products” products=”9200000040414224″ name=”turtle” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.