SAMSUNG CAMERA PICTURESDat dit geen snelle review zou worden, dat wist ik op voorhand en daarom heb ik er ook uitgebreid de tijd voor genomen. In het pakket voor de Uilenpinata is alles toegevoegd. het enige waar je zelf voor moet zorgen is een (lijm)penseel, potjes voor de lijm, schaar, dikke naald en touw. In de uitgebreide werkwijze staat hoe je de pinata kunt maken. Zo heb je dé topper op elk kinderfeest. Zeker als je hem helemaal zelf gemaakt hebt. En eenmaal af? Vullen met snoep en kloppen maar! Wij hebben binnenkort weer een kinderfeestje en dat is voor ons reden genoeg om onze handen vuil te maken. Dat de handen vuil worden is een 100% garantie, tenzij je werkt met handschoenen…

Op school vroeg een moeder wat de planning was voor vanmiddag, toen ik vertelde dat ik een pinata ging maken kreeg ik de tip om de pinata niet te dik te maken. Vrienden hadden een pinata en deze hebben er meer dan een half uur op los staan meppen. Uiteindelijk hebben volwassenen met zwaardere klappen de pinata moeten SAMSUNG CAMERA PICTURESverslaan. Dit was overigens niet de eerste keer dat ik zoiets hoorde dus die tip nemen we mee. Maar eerst met de kinderen naar huis een glaasje drinken en een koekje voor het harde werken kan beginnen.

Als eerste begin ik met het voorwerk. het lijm wordt gemaakt in een lege ijsbak (de deksel heb ik er ook van bewaard zodat ik deze kan afsluiten voor volgend gebruik). vervolgens wordt het zijdepapier en het crêpepapier geknipt en gescheurd zoals wordt beschreven. Een ballon wordt opgeblazen en het plakken kan beginnen. Na een aantal minuten worden de eerste oranje vingers al zichtbaar. Vrolijk gaan we door, jammer dat koningsdag voorbij is. Laagje voor laagje worden beplakt en de ballon verdwijnt onder de laagjes, op het knoopje na. we zetten de ballon in een bak zodat het werken vergemakkelijk wordt. Eerst maken we de onderkant en daarna draaien we de ballon op de kop en doen de onderkant. Bij een volgende laag leggen we de ballon op de zijkant en daarna de andere zijkant zodat er geen scheiding tussen de boven en onderkant komt.
SAMSUNG CAMERA PICTURESVervolgens laten we de ballon een weekendje drogen.

Na het weekend gaan we de laatste stappen doen. De ballon wordt doorgeknipt en voorzichtig eruit gefrummeld. Daarna maken we de borst met strookjes crepepapier in de vorm van schubben. Zo lijkt het al een stuk meer op een uil. Ogen, een snavel, oortjes en vleugels zijn het volgende project om te maken. Ook hiervan staat stap voor stap de werkwijze duidelijk omschreven en is er zelfs een sjabloon om te gebruiken. En als laatste kunnen er poten gemaakt worden om zo het onderste gat te dichten, vergeet niet om eventueel snoep eerst in de pinata te stoppen alvorens deze gedicht wordt.

Ook leuk om foto’s te maken voordat er flink op los gemept wordt.
Laat de kinderen maar komen, want wij zijn er klaar voor!SAMSUNG CAMERA PICTURES
Het ultieme uilenpinata pakket is te koop bij de Banier. Het pakket is geschikt voor meerdere pinata’s. Hierdoor kun je het zelfs gebruiken voor een kinderfeestjes klus. Een tip maak eerst een pinata zelf zodat je er handigheid in krijgt, laat de kinderen deze kapot slaan op het feest om ze vervolgens aan het werk te zetten om zelf een pinata te maken. Na een paar dagen drogen kun je ze nageven bij de kinderen, of nat mee geven en thuis laten drogen.

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.