Wij kregen ongeveer twee weken geleden een hele mooie koekenpan binnen van het merk Greenpan. Omdat ik al jaren met dezelfde pannen kook en bak (en mijn oude koekenpan inmiddels echt niet meer zo mooi is) was ik daar heel erg blij mee. Ik ben altijd degene die hier kookt in huis, dus een goede pan is dan wel een must! De afgelopen tijd heb ik hem goed kunnen uittesten en zelfs mijn vriend heeft de pan gebruikt om pannenkoeken in te bakken!

Waarom Greenpan?

Wereldwijd kiezen miljoenen mensen al voor pannen met een keramische antiaanbaklaag. Dit doet men vooral omdat er geen schadelijke stoffen zoals PFOA, PFAS, lood en cadmium in de pannen zit. Greenpan heeft een keramische antikleeflaag (Thermolon™) die is gemaakt op basis van zand en daardoor dus veilig is voor je lijf en voor het milieu.

Hittebestendig tot wel 450 °C
Thermolon™ is hittebestendig tot wel 450 °C en al raken de keramische pannen toch oververhit, ze zullen niet afbladderen en er komen geen giftige dampen vrij. Verder zorgt de keramische antiaanbaklaag van Greenpan dat de warme snel en gelijkmatig zal geleiden,, zodat je kunt koken op lagere temperaturen. Op deze manier zul je dus tijd en energie besparen. Thermolon™ heeft een geleidingsvermogen van ongeveer 2,0 tot 2,4 W m-1 K-1, terwijl ‘traditionele fluorpolymeren’ amper 0,25 W m-1 K-1 halen. Bij de productie van onze keramische antiaanbaklaag wordt 60% minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van traditionele antikleeflagen. Een bewuste keuze, natuurlijk.

Minder olie of boter

De pannen van Greenpan presteren ook nog eens perfect met minder olie of boter (wat dus een stuk gezonder voor je is). Ik merkte zelf al tijdens het bakken van mijn vlees, dat ik minder vet nodig had. Verder was het binnen no-time klaar, ideaal…zeker met een gezin dat zit te wachten met rammelende maagjes. Verder blijven etensresten niet kleven en is de pan heel snel weer schoon. Ik heb er al verschillende gerechten in klaargemaakt, zelfs eenpansgerechten, want dat past prima in een pan van 28 cm.

Nog meer Greenpan pannen en nieuw servies!

Wij zitten erover te denken om nog meer Greenpan pannen aan te schaffen, omdat ze dus naast dat ze heel erg fijn zijn om mee te werken, ook nog eens beter zijn voor het milieu. En als we dan toch onszelf aan het verwennen zijn, dan nemen we meteen een kijkje bij het servies, want dat is zo langzamerhand ook wel eens aan vervanging toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.