hor3Vandaag had ik een bijeenkomt op school van logo3000. Logo3000 is lesmateriaal voor school én thuis, waarbij kinderen hun achterstand in woordkennis kunnen inhalen. Het is een programma hier op school gericht voor alle ouders van de kinderen uit groepen 1, 2 en de schakelklas (de SK is een groep tussen 2 en 3 in). De Basiswoordenlijst Amsterdamse Kinderen bevat 3000 woorden die kinderen moeten beheersen als ze naar groep 3 gaan. Baat het niet, schaadt het niet was mijn gedachte dus ben ik naar de bijeenkomst gegaan. Bij deze bijeenkomst kwamen we uit op spreekwoorden. Veel kinderen kennen de “bekende” spreekwoorden niet, vandaar dat ik in deze review een gepast spreekwoord heb aangekaart. Iets aan de grote klok hangen betekend: Iets algemeen bekend maken. En laat ik dat nou net willen en het ironische van het verhaal, is dat ik hiervoor van 2 prachtige horloges gebruik maak.

Ik presenteer u:
hor2Het Cool Watch jongens horloge:

De stoere bruin bewerkt lederen band met gesp sluiting (8 standen) is een ware eyecatcher voor alle kinderen en hun ouders. Bij de stift zit een wit clipje, indien je deze eruit trekt kun je de tijd instellen, zodra het clipje ingedrukt wordt begint de horloge te lopen. Er zit geen datum kalender op het horloge, de wijzerplaat is zwart, in het midden is een rood rondje te zien en 4 strepen naar de 12, 3, 6 en 9. De cijfers 1 tot en met 12 zijn in het wit aangegeven. De secondewijzer is zoals men verwacht lang en dun, bijna aan het uiteinde is een bolletje zichtbaar zodat de secondewijzer beter opvalt. De uren en minuten wijzer zijn zoals elke klok lang en kort aangeduid, bij beiden wijzers zit er een wit werkje in het midden wat de wijzers speelser maken, dit werkje komt ook terug op de secondewijzer. De horloge heeft bij de gesp sluiting een vast bandje waar het andere bandje na sluiting ingeschoven kan worden, ook zit er een verschuifbaar extra bandje voor het het laatste stukje van de band. Het bandje is van soepel leer waardoor het prettig om de arm van uw kind zit. Het horloge is niet water resistent, dus bij douchen, zwemmen, badderen of andere water activiteiten zoals afwassen even de horloge afdoen om teleurstellingen te voorkomen.

De noodzaak voor draagbare klokken
In de 15e eeuw ontstond de behoefte aan een nauwkeurig uurwerk om op zee te kunnen navigeren. De breedtegraad kan eenvoudig en betrouwbaar worden bepaald aan de hand van de hoogte van sterren boven de horizon, maar de lengtegraad was alleen meetbaar door het vergelijken van de lokale tijd. Door het vergelijken van de lokale tijd met de standaardtijd van een Europese meridiaan (meestal Parijs of Greenwich) kon een zeeman bepalen hoe ver hij oostelijk of westelijk van deze meridiaan was verwijderd. Deze meting was soms verre van accuraat waardoor de meeste land- en zeekaarten van de 15e eeuw tot ongeveer 1800 wel precieze breedtegraden maar onjuiste lengtegraden hebben. Als de klok een minuut verkeerd staat, betekent dat in de tropen al een afwijking van 28 kilometer. Een nauwkeurig uurwerk (chronometer) was dan ook een belangrijk navigatie-instrument. Dat uurwerk mocht bovendien niet gevoelig zijn voor de schommelingen van het schip. Die laatste eis gold ook voor horloges. (bron: Wikipedia)

En ik presenteer u:hor1
Het Cool Watch meisjes horloge:

Het grijze meisjes horloge bevat een zilverkleurig leren bandje dat in 7 standen met gespsluiting vast te maken is. Op het zilverkleurige bandje staan bloemetjes printen en een gestikt motiefje. De uurwerkkast, met analoge klok, is bevestigd boven op het bandje. Bij de stift zit een wit clipje, indien je deze eruit trekt kun je de tijd instellen, zodra het clipje ingedrukt wordt begint de horloge te lopen. De grijs/witte/zilveren achtergrond in de uurwerkkast met bloemetjes motieven laten de zilverachtige kleur cijfers (welke hetzelfde is als het bandje) duidelijk zien. De uurwerkkast / klokje is bevestigd boven op het bandje. Zo kan uw kind eenvoudig de klok lezen en/of oefenen. De wijzers (seconden, uur en minutenwijzer) zijn zilver en vrij eenvoudig, door de andere werkjes en motieven op de horloge is dit absoluut geen minpunt. Aan een van de bevestigingspunten van het horloge hangt een wit met roze bloemetje aan een hangertje. Het bandje is erg soepel en sluit mooi aan om de pols van uw kind.

hor4Beide horloges die wij getest hebben zijn van uitstekende kwaliteit. De kinderen zijn er zeer tevreden tot nu toe heb ik geen klachten van de kids gekregen over hun polsjes of andere gekke dingen. Mocht u zelf meer informatie willen over de Cool Watch horloges dan kunt u een kijkje nemen op www.coolwatch.nl

Indien de batterij in de toekomst leeg raakt, kan een (juwelier of) markthandelaar dit tegen een klein bedrag doen. Met een beetje handigheid is het batterijtje ook zelf te vervangen. Hierbij een korte instructie:

– Als u aan de achterkant van het horloge kijkt, ziet u het deksel.

– Als hier geen schroefjes inzitten, ziet u ergens aan de zijkant van het deksel een kleine gleufje.

– Dit kan u met een (aardappel) mesje los wippen. Een juwelier of markthandelaar gebruikt meestal een apparaatje om er zeker van te zijn dat het horlogedeksel, bij eventueel uitschieten, niet beschadigd.

– Vervolgens kan u het batterijtje eruit halen, zoals ook op deze website staat aangegeven (http://www.batterijtje.nl/index.php?mod=verwisselinstructie).

– Als u op het batterijtje SW626 staat moet er een 377 batterijtje in.

– Het deksel is vaak handmatig weer dicht te drukken (sommige modellen hebben een bolstaand deksel, waardoor er een dichtdruk apparaat bij aan de pas komt. Maar dat is voor dit model niet nodig).

– Vergeet niet het witte bescherm plastic terug om het uurwerk te doen en zorg dat het zwarte rubber ringetje om het deksel blijft (anders is het horloge niet meer waterdicht).

– Bij een horloge van 10 ATM, 100 meter waterdichtheid, raden we af om het zelf te doen.


Waar de kinderen nu ook komen, zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens………

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.