fees1De dagen zijn afgeteld en vandaag is het dan eindelijk zover! Het feestje van de 9 jarige wordende meid is vandaag. Om 14.30 verwachten wij de gasten bij ons thuis. Aangezien school om 12.30 uit is, hebben we 2 uur de tijd om de andere drie kids op te laten halen door opa en oma, en kunnen wij de salon tafel om toveren tot een high ­tea tafel, en de eettafel omtoveren tot werk­tafel. De 8 jarige meid en ik gaan hard aan de slag. We verdelen de taken, mijn meid maakt de high ­tea tafel klaar en zorgt voor de lekkere dingen die ze zelf uitgezocht heeft en ik maak de werk­tafel in orde.

High­tea zelf gemaakt:
Een pot met thee, een kopje suiker, genoeg glazen en mokken met allemaal een ander lepeltje (zo kunnen we beter onthouden welke beker van wie is), een etagère (op de bovenste etage snoepjes, de middelste koekjes en chocolade en op de onderste etage soesjes), 2 bakjes chips en een kommetje met kaas.

Werk­tafel Groene Geur:
hartjes zeepblikjes (6 stuks), lippenbalsemhulzen (6 stuks), receptenkaarten (6 stuks), meeneemzakjes (6 stuks), 5 parfumolies (appelbloesem, citroen, roos, grapefruit en lavendel), 180 gram gietzeep, 2 flesjes levensmiddelenkleurstof (10ml rood en 10ml blauw), 15 gram bijenwas, 15 gram cacaoboter, 36ml calendula kruidenolie, 3 maatbekertjes, 10 houten roerstaafjes, etiketten, 4 schone glazen potten, begeleidingsbrief, koffiepad en dat alles op een plastic laken (vertrouw het toch niet helemaal zonder). Wij zijn er klaar voor, laat de gasten maar komen.

14.30 de deurbel gaat en de eerste dame staat netjes gekleed en met een cadeau in haar handen voor de deur, niet veel later komen de overige dames en kunnen we beginnen met cadeautjes uitpakken. De Groene geur heeft ook een cadeautje bijgevoegd in het pakket en ook deze wordt overhandigd aan de jarige job. Terwijl alle dames de cadeaus aan het bewonderen zijn schenk ik de de thee in en open daarmee de high­tea. Niet schromend vallen de meiden aan en na een half uur is de etagère bijna leeg en de chips op. De jarige job en ik hebben afgesproken om niet bij te vullen maar alles op te laten eten tussendoor aangezien het feest beëindigd wordt met: pannenkoeken. We besluiten om gezamenlijk plaats te nemen aan de werk­tafel. De begeleidingsbrief had ik van te voren al goed door gelezen (wat ook zeer raadzaam is). In de brief staan tips&tricks, zo wordt het nog leuker (geuren memorie, geurenhints, geurcollage maken en middagje tutten), belangrijke notes (o.a. wat als het fout gaat), hoe de voorbereiding getroffen moet worden en de inhoud van het pakket.

fees2We nemen plaats aan de tafel en nemen allemaal het receptenkaartje in handen, hier schrijven we onze naam op. Aangezien iedereen al zelfstandig kan lezen laat ik de dames de voorkant zelf lezen. Vervolgens pak ik de parfumoliën erbij en nemen we samen de geuren door terwijl we het nog even nalezen. De meiden hebben al gelijk hun favoriete geur gekozen: Roos. Op de achterkant van het receptenkaartje staat de bereidingswijze van de lippenbalsem en het zeepje. We beginnen met de Lippenbalsem. De dames beginnen van alles te grijpen en voor ik het weet worden er fouten gemaakt. Ik fluit ze even terug en spreek af dat we gezamenlijk alle stappen doorlopen. We beginnen bij 1 en werken zo naar stap 13 toe. Wat de dames alleen kunnen (en mogen) doen, doen ze alleen de rest onder begeleiding van mij. De uitleg is zeer duidelijk en de stappen zijn goed te volgen. Voor we het weten zijn we klaar en staan er 6 hulzen met daarin hard wordende lippenbalsem klaar.

Een kopje thee en nog wat lekker als tussendoortje staan op de dames te wachten, zo kan ik mooi de spullen van de lippenbalsem opruimen en de spullen voor het zeep klaar zetten. Ook zet ik de zeep klaar zodat deze kan smelten.

Nadat de dames hun thee op hebben nemen ze weer plaats aan tafel en beginnen we met zeepjes maken. Ook hierin volgen we de stappen gezamenlijk en zijn we snel klaar met het maken van de zeepjes.

De meiden gaan een film kijken terwijl ik op ga ruimen. Vervolgens bak ik JAN pannenkoeken (review) en sluiten we af door deze op te eten.fees3

De meiden worden weer opgehaald en met hun zakje met daarin de lippenbalsem, zeep in hartjes blik en een prinsessenkoekje gaan ze terug naar huis.

Aandachtspunten Groene Geur pakket:
– De kleurstoffen zijn niet makkelijk uit de kleren te verwijderen.
– Laat de kinderen niet zelf aanrommelen, er zijn geen marges bij sommige ingrediënten om eventuele foutjes op te vangen. (Bij beide aandachtspunten gaat het bedrijf kijken wat hier aan veranderd kan worden)

Pluspunten Groene Geur pakket:
– Het pakket wordt zeer compleet en in uitstekende staat verzonden.
– De spelletjes zijn een leuke aanvulling om de momenten van stilte te doorbreken.
– De zeep en de lippenbalsem zijn binnen een uur klaar om mee te nemen naar huis. (deze spullen hoeven dus niet nageleverd te worden)
– Doordat de kinderen gelijk hun producten mee naar huis kunnen nemen, bespaar je geld op een traktatie aan het eind.
– Alle spullen zijn makkelijk op te ruimen
– Duidelijke aanwijzingen
– Prettig contact met het bedrijf
–De lippenbalsem droogde zo snel dat ik tussendoor nog even moest gaan smelten, na contact met het bedrijf is dit gelijk aangepast! En dat is pas eens service… luisteren naar de klant! (heeft u ook aandachtspunten of enorme pluspunten, laat het bedrijf dit dan weten! Alleen op deze manier kan het product groeien naar de wensen van de klant).

Wilt u nou ook thuis een kinderfeestje vieren en iets creatiefs maken? Kijk dan eens op de website van de Groene Geur voor hun assortiment.

http://www.degroenegeur.nl/kinderfeestjes.html

/Miranda Young

One thought on “(Kinder)Feestje? Lippenbalsem en blikzeepje zelf maken kan bij de Groen Geur en thuis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.