kl1Spellen voor één speler, eenvoudig te leren, logische denkspellen, eenvoudig op te bergen, kwaliteitsspeelgoed en voor alle leeftijden. Dat is waar Smart Games voor staat. Kortom… moeten we hebben! Bij thuiskomst staat de doos Bunny Boo op tafel. De 6 jarige zoon ziet het staan en vraagt of hij ermee mag spelen. Waarom ook niet?

Hij pakt de doos, maakt het open, pakt de antwoorden kaart en hoppa alles wordt gemaakt, de slimmerik. Tijd voor de juiste kaarten, even voorzichtig open maken (liefst door een volwassene) en nu kan het nagemaakt worden. De kaarten zijn in vier verschillende kleuren:

  • groen: starter
  • geel: junior
  • rood: expert
  • blauw: master

kl2Aangezien hij zes is en het spel geadviseerd wordt voor 2 tot 5 jaar krijgt hij gelijk de blauwe kaarten in handen. Dat blijkt moeilijker dan gedacht. Het zweet loopt nog net niet van zijn voorhoofd af. Ik begin hem maar eens te helpen en overweeg een gele kaart. Deze doet hij heel gemakkelijk, hierna een rode kaart wordt het gelijk een stuk moeilijker. Hij begint na een aantal kaarten door te krijgen wat de bedoeling is en dus gooi ik hem weer het diepe in met een blauwe kaart. Ja hoor nu lukt het wel. Intussen speelt hij nu al ruim 1 uur met de kaarten en verslind ze een voor een.

De oudste twee (8 en 10) denken dat het stoer is als ze het ook kunnen. Ik voer de druk enorm op als ik zeg dat het een kl3spel is van 2 tot 5 jaar en als ze dit niet kunnen ze misschien weer bij hun zusje, van 4, in de klas moeten meekijken naar spelletjes. Gelukkig (voor hun) maken ze de kaarten allemaal makkelijk na en wimpelen ze een x-aantal minuten later weg om hun jongste zusje ermee te laten spelen. Ze heeft flink af kunnen kijken van de 3 grotere, ik ben benieuwd.

We beginnen met de groene kleur voor haar. Ze doet er even de moeite voor en met wat aanwijzingen (ze bekijkt het object van werkelijk alle kanten) gaat het haar steeds beter af. Kaart na kaart volgt en al snel zitten we aan geel. Geel is gelijk iets pittiger maar ook hier slaat ze zichzelf goed doorheen. Rood volgt en met wat meer moeite lukken ook deze kunstjes, alhoewel je al begint te zien dat niet alles even makkelijk gaat en haar grote broer haar helpt om ze op de juiste manier af te krijgen. Voor blauw geld hetzelfde, er zitten makkelijke maar ook moeilijke kaarten tussen. Bij het zien van wat frustratie besluit ik de laatste kaart in te lassen en deze als succes verhaal af te ronden. Morgen weer een dag!

Met Bunny Boo kunnen jonge kinderen de fascinerende wereld van 2D en 3Druimte verkennen. Los de 60 opdrachten op en leer begrippen zoals boven/onder, binnen/buiten, zichtbaar/verborgen, enz.

Te bestellen via: http://www.kleinesam.nl/smart-games-bunny-boo

Ook andere Smart Games spellen zijn te koop bij kleinesam


/Miranda Young

One thought on “Smart Games Bunny Boo – Think outside the box!

  1. Dit is een erg leuk spel. Mijn kinderen hebben er altijd erg veel mee gespeeld. Net als een aantal andere spellen van Smart Games. En nog leerzaam ook 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.