luca2Sieraden zijn er voor bedoeld om je lichaam te sieren ofwel te verfraaien. Dit kun je op verschillende manieren doen. Denk maar eens aan een ketting, deze kun je om je hals hangen. Kettingen zijn er in verschillende vormen en maten. Zodoende kun je afgestemd op bijvoorbeeld de kleding, ogen of lengte de juiste ketting dragen.

Een oorbel is niet zomaar te dragen, alvorens je oorbellen wilt dragen zul je gaatjes moeten hebben. Zodra de gaatjes geprikt (of geschoten) zijn kun je oorbellen dragen die je mooi vind en die bij je passen. Zo zijn er echte hangertjes, maar ook creolen en knoppen.

Ook zijn er ringen, deze draag je om je vinger. Sommige ringen hebben een symbolische functie denk maar eens aan vriendschapsringen, verlovingsringen en trouwringen. Uiteraard zijn er nog meer vormen van sieraden, deze zal ik niet allemaal gaan benoemen.

Sieraden zijn niet alleen bedoeld voor vrouwen, ook kinderen en mannen kunnen met gemak een sieraad dragen. Sieraden zijn er in vele soorten en maten. Afhankelijk van de materialen zit er een prijskaartje aan. Zo zijn over het algemeen gouden sieraden duurder dan sieraden van plastic.

Wij testen twee sieraden voor kinderen:

Zilveren kinderring paard
Deze zilveren meisjesring heeft een leuk detail met een paardje.

Mijn dochtertje is verzot van paarden, het liefst heeft ze alles van paarden. Deze prachtige ring is dan ook een mooie aanwinst om haar paardenverzameling te spekken. Voordeel is dat ze nu ook eens andere shirtjes kan dragen dan de tig paardenshirts in haar kast. De ring past eigenlijk bij alles. Zelfs de chiquere jurken zijn een perfecte combinatie. De ring is van stevige kwaliteit en het paard is meegevormd in de ring.

– Zilveren kinder oorbellen met roze zirkonia hart
Deze zilveren kinderoorbellen hebben de vorm van een hart met een ronde roze zirkoniasteen deze zijn glanzend afgewerkt.

Mijn dochter is uitgekeken op haar lieveheersbeestjes hangertjes. Ze is zo uitgekeken op haar hangertjes dat ze nu knopjes wilt. Liefelijke knopjes die chique zijn. We komen uit bij de hartjes knopjes met roze zirkoniasteen en ze is meteen verliefd. Niet verwonderlijk dus dat wij deze ook gaan testen. De knopjes zijn makkelijk open te krijgen met de bijgeleverde sluiting. Ook zijn de knopjes makkelijk in de oor te duwen. Het dicht maken met de sluiting is even gemakkelijk als het open maken. Toch is het altijd even opletten met de sluiting, deze zijn meestal klein en makkelijk uit de hand te vallen. Raadzaam om dit niet boven de wasbak te doen, uit ervaring kan ik melden dat zo’n sluiting (maar ook de oorbel zelf) sneller weggerold is door de afvoerpijp dan je kunt grijpen. Het steentje geeft een extra verfraaiing waardoor ze gelijk een hele andere look heeft dan de hangertjes die we gewend zijn.

Een juweel of sieraad heeft behalve je lichaam te verfraaien geen functie. Een horloge daarentegen heeft wel een functie, namelijk de tijd. Daarom wordt een horloge doorgaans niet als juweel beschouwd. Indien een horloge verfraaid is met edelstenen gaat men daar anders tegenaan kijken.

luca1Wij testen één horloge:

– Regal jongenshorloge Stoer
Regal stoere jongenshorloge met stoffen band.

Het horloge is makkelijk aan te brengen en met de gesp sluiting eenvoudig dicht te maken, zodat de horloge blijft zitten aan de pols. Langs het analoge klokje (uurwerk) zit een extra “ring” hierop zijn cijfers aangegeven om het voor kinderen makkelijker te maken de tijd aan te geven. Al met al een prachtige horloge waar alle jongens mee kunnen spelen en toch op tijd thuis kunnen zijn voor het eten.

Meer sieraden kunt u vinden op: www.Lucardi.nl

/Miranda Young

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.