mins1De baby uitzet begint bij een romper, setje kleding, sokjes en een mutsje. Althans, dat staat op heel wat baby-uitzet lijsten (aantallen variërend). Maar waar staan de babyslofjes? En als ik met regelmaat een kinderwagen voorbij zie komen (lente, zomer, herfst of winter) zie ik vaak evenmin slofjes of kinderschoentjes. Het grappige is dat de persoon die achter de wagen loopt wel schoenen draagt. Ik vraag me dan ook vaak af waarom er niet aan heerlijke warme slofjes gedacht wordt bij de kleine hummeltjes.

Begrijpelijk dat mensen er soms voor kiezen om de babyslofjes uit te laten, zeker als het de 99e keer op een dag is dat de slofjes uitgetrokken worden. Toch heb ik, ondanks 4 kinderen, hier helemaal geen ervaring mee. Ik heb vanaf kleins af aan gezorgd voor de juiste babyslofjes en/of babyschoentjes, ze zijn daardoor gewend om niet alleen sokken maar ook slofjes te dragen. Niet omdat ik dat alleen maar mooi vind, maar ook omdat het veel warmer aan de voetjes zit. Bovendien zijn de kindervoetjes beter beschermd.
 De eerste periode waarin geen stappen buitenshuis gezet worden, zijn de stevige loopschoentjes nog niet nodig. Een setje soepele, flexibele babyslofjes biedt daar de oplossing voor. Ik duik het internet op, op zoek naar de allerleukste en praktische slofjes!

mins2Al snel kom ik een tekst tegen:
”Welkom bij de Speelkleden Winkel, dé winkel met de allergrootste collectie kinderkamer vloerkleden! Voor de allerkleinsten bieden we zachte leren Minies babyslofjes.”
 Laat ik nou nét op zoek zijn naar babyslofjes…

De babyslofjes van Minies (voor kinderen van 0 tot 18 maanden) zijn van hoge kwaliteit leer gemaakt en hebben een goede pasvorm. Dit komt mede door de elastieken enkelsluiting, hierdoor zijn de babyslofjes ook moeilijker uit te trekken. Gelukkig voelen de slofjes heerlijk zacht en soepel aan. Door de suede anti-slipzool kunnen kinderen niet, tot moeilijk uitglijden op (gladde) vloeren. Niet onbelangrijk is de groei van de voetjes. Doordat de slofjes soepel zijn, kunt u makkelijk voelen wanneer de voetjes te groot zijn geworden. Het advies luid bij het uitzoeken van slofjes om de slofjes 0,5 tot 1 centimeter groter aan te schaffen dan het voetje daadwerkelijk is. Zo is er een goede groeimogelijkheid. Koop in elk geval nooit babyslofjes die te klein zijn, deze belemmeren de groei van het voetje!

Bijzonder om te weten is dat de Minies babyslofjes stuk voor stuk met de hand gemaakt worden, dat min3zal zeker bijdragen aan de uitstraling. Tevens zijn de slofjes in 4 verschillende maten te bestellen:

XS: c.a. 0-4 maanden
 S: c.a. 4-8 maanden
 M: c.a. 8-12 maanden 
L: c.a. 12-16 maanden

Op http://www.speelkledenwinkel.nl/kids-stuff.html kunt u de gehele Minies babyslofjes collectie vinden.

/Miranda Young

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.