Een Droomdeurtje maakt de wereld een beetje mooierimg_3840

Letterlijk kippenvel. Toen ik las over het concept van ‘Droomdeurtje‘. Ik zeg het wel eens vaker. Sinds ik moeder ben geworden ben ik zo mogelijk nóg empathischer in het leven komen te staan. Alles wat met kinderen te maken heeft raakt mij. Een prachtig en dierbaar initiatief als dit komt nog veel meer binnen. Soms voel je gewoon in je hele wezen dat iets goed is.

Droombos en het Droomdeurtje
Dat had ik ook met het Droomdeurtje. Wat het precies is vraag je? Allereerst vertel ik je wat meer over de achtergrond van dit prachtige verhaal. Zo mooi, lief en dierbaar voor onze kinderen. Wist je dat er een Droombos bestaat? In het Droombos wonen elfjes en draken. Beiden zijn het lieve vriendjes die ‘s nachts uit vliegen gaan. Waar gaan ze naartoe?

Elfjes en draakjes in het maanlicht
In het maanlicht vliegen zij door de hele kleine droomdeurtjes onze wereld in. De elfjes en draakjes willen graag dat je goed slaapt en heerlijk droomt. Deze lieve vriendjes maken de wereld eigenlijk een beetje mooier. Ze ondersteunen je. Ze geven je moed en vertrouwen. Ze geloven in je. Jij bent goed zoals je bent. Want als kind mag je gewoon een kind zijn.

img_3843Brievenbusje
Via het brievenbusje heb je contact met je vriendjes de elfjes en de draakjes. En zij hebben contact met jou. Je kunt elkaar lieve briefjes sturen. Over waar je jezelf zorgen over maakt. Maar ook over leuke gebeurtenissen. Wist je dat de elfjes en draken heel graag post ontvangen? Of een mooie tekening? Want ze willen graag lezen wat jij allemaal meemaakt op een dag. Daarom kijken ze ‘s nachts – als jij slaapt – in het brievenbusje.

Enthousiast!
Mila was al net zo enthousiast als ik. Eigenlijk al toen de mooi ingepakte doos werd bezorgd. Ze wilde direct het Droomdeurtje een mooi plekje geven op haar kamertje. Na lang wikken en wegen werd het haar bureautje. De ideale plek voor zowel het Droomdeurtje, brievenbusje èn het super lieve houten bankje. Want ja, die elfjes en draakjes moeten toch ook uitrusten van al het vliegen, toch? En dan voelen ze zich meteen ook thuis in je slaapkamer.img_3853

De eerste nacht
Hoe de eerste nacht ging? Je begrijpt dat Mila meteen een klein briefje in de brievenbus heeft gedaan (wat ik heb geschreven): “Lief elfje, ik hoop dat je komt. Ik vind je lief. Liefs Mila“. De ochtend erna was de verrassing groot toen er een klein, lief briefje in het brievenbusje lag èn allemaal elfjes stof op het bankje en voor het deurtje. Wat er op het briefje stond? “Lieve Mila, ik vind je lief. Knuffel van je elfje“.

img_3856Droomdeurtje voor papa en mama
Wist je dat het Droomdeurtje kinderen helpt op een speelse, lieve manier hun ervaringen van de dag te verwerken? Ook biedt het deurtje ondersteuning bij speciale of moeilijke momenten. Mila is (ruim) 4,5 jaar en ik merk dat haar inlevingsvermogen zich heel goed ontwikkelt. Ze wordt empathischer naar andere kinderen toe (al leefde ze eigenlijk altijd al erg mee met het verdriet of de vrolijkheid van andere kinderen). Het is zo mooi dat kleuters magisch kunnen denken. Hun fantasie is heel groot. Het Droomdeurtje helpt daarin op een heel toegankelijke manier.

Mooi!img_3870

Het Droomdeurtje is geschikt voor kinderen tussen 4 en 9 jaar. De jongste kinderen kunnen communiceren met hun elfje (of draakje) door tekeningen te maken. Of een briefje waarmee mama of papa kunnen helpen. Als je juist leert schrijven is het een goede oefening van de schrijfvaardigheid. Maar wat ik persoonlijk het allerbelangrijkste vind? Dat een kind lekker kan en mag fantaseren. Zijn gevoelens onder woorden leert te brengen. Dat een kind een kind mag zijn.

Heb jij weleens gehoord van het Droomdeurtje? Wat vind jij van dit mooie concept?

Tot de volgende keer.
Rory Blokzijl – http://www.40envoorheteerstmoeder.nl/

Voor deze review heb ik een product opgestuurd gekregen

img_3869WINNEN!
Wij mogen een Droomdeurtje weggeven in een kleur naar keuze! Voor welke kleur doe jij mee en voor wie? Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres. Deze actie is inmiddels afgelopen!

 

 

71 gedachten over “Maak de wereld een beetje mooier – review Droomdeurtje

 1. Ik zou wel een droomdeurtje willen voor mijn dochter van 6. Zoveel vragen en zoveel gedachten zitten er soms in haar hoofd. Dit droomdeurtje zou haar kunnen helpen de vragen op de schrijven…wie weet vind ze dan ook een briefje de andere morgen.

  1. Het Droomdeurtje is een prachtige manier om je kind te helpen om te gaan met de dingen die in haar (of zijn) leven gebeuren. Ik vind het een heel bijzonder concept waar ik volledig achtersta.

 2. Wat een ontzettend lief en leuk idee!! Ik kende ze nog niet, maar bewaar zeker het linkje even ( voor het geval we niet winnen :-)).
  Ik doe heel graag mee voor mijn vijf ( bijna 6!) jarige Engelse neefje! Ik heb net van mama gehoord dat hij het heel goed doet op school, en daarnaast ook nog eens heel sociaal is naar andere kindertjes toe! Mama zat te stralen op de ouderavond :-)).
  Dit lijkt me een hele leuke verassing voor zowel hem als mama!
  Oh, en in het drakengroen natuurlijk ;-)).

  1. Goed idee Maartje (om het linkje te bewaren). Want het is het meer dan waard. Zelfs als mijn dochtertje een keertje geen briefje stuurt, blijft het bijzonder om de volgende ochtend wèl zomaar een briefje van ‘haar’ elfje te krijgen. Fijn voor de bewustwording van gevoelens, verwerken van de dingen van het dagelijkse leven en gewoon ook heel leuk.

 3. Heb jij weleens gehoord van het Droomdeurtje? eigenlijk nog niet, het maakt me nieuwsgierig, het doet me denken aan een sprookje met prinsessen. en ga gelijk verder kijken
  Wat vind jij van dit mooie concept? dat mijn dochtertje ook haar briefjes en kleurplaten en knutsel kan versturen, zodat ze de blijdschap en de waardering voor haar werkjes voelt

 4. sorry vergeet te zeggen dat ik heel graag roze zou willen voor mijn dochtertje
  <3 wij als meiden zijn natuurlijk gek op roze <3

 5. Ik doe mee voor de elfenroze voor de dochter van een goede vriendin… geweldig concept..! Super goed voor de fantasie van kinderen

 6. Ik win dit deurtje (in het blauw) graag voor onze zoon van 7. De briefjes lijken me een ideale en gemakkelijke manier van het vertellen wat je dwarszit.

  1. Ja mooi hè! Je kindje kan zo delen en verwerken wat hem dwarszit, maar ook de positieve dingen van het leven delen met zijn elfje(s) en draak(jes). Een heel mooi, dierbaar concept. Dit Droomdeurtje <3

 7. Ik doe mee voor de roze voor mijn dochtertje. Wat een geweldig concept! Wat goed dat de kinderen er hun fantasie in kwijt kunnen! Mijn dochter heeft ook veel fantasie en ze zou hier erg blij van worden.

 8. Oohh voor mijn zoontje de blauwe . Hij is vol in zijn fantasie, moeten elke dag zijn hele dag afsluiten door rustig te herhalen wat hij allemaal heeft beleefd. Gebeurt er veel met hem/in zijn omgeving heeft hij snel last van nachtmerries. Een deurtje zou hen echt kunnen helpen

 9. Ik zou heel graag een droomdeurtje willen winnen voor mijn dochter Féline van 5 jaar. Ze is dol op alles wat met feeën en elfjes te maken heeft ( what’s in here name ) dus wij doen heeeeel graag mee!!!!

 10. Wat leuk, ik kende dit nog niet. Het Wolkenblauwe deurtje lijkt me ook wel wat voor mijn zoontje. Hij heeft wel wat met draakjes en een grote fantasie! Hij zit ook vaak vol met gedachtes en vragen maar die uit hij niet altijd, misschien dat zo’n deurtje een uitlaatklep kan zijn!

  1. Dat kan zeker helpen Marian! Wat mooi dat zoveel moeders, ouders, Opa’s en Oma’s achter dit prachtige concept staan. Het is zo positief en ondersteunend, een Droomdeurtje.

 11. Wat schattig allemaal.
  Ik heb nog nooit van Droomdeurtjes gehoord.
  Vind het echt iets voor mijn kleindochter, die nog helemaal leeft in de wereld van elfjes en prinsesjes.
  Dit lijkt mij ook een fantastisch middel voor haar om haar kleine zorgjes kwijt te kunnen.
  En dan natuurlijk in het Elfenroze.
  Voor haar doe ik graag mee.

  1. Leuk Will. Toevallig sprak ik er vandaag weer over. Ik sta zo ontzettend achter dit mooie concept en dierbare product. En je kan niet alleen je zorgjes kwijt, maar ook de dingen waar je blij van wordt kan je vertellen aan je elfjes (en / of draakjes).

 12. Ik doe graag mee voor mijn dochtertje Sam, ze houd erg van de kleur roze, ik doe graag mee voor een roze deurtje.
  Erg leuke winactie.

 13. Wat ontzettend leuk! Ik doe graag mee voor mijn nichtje Nina. En dan gaan we natuurlijk voor de elfenroze variant want het is een echt dametje. Nina is een heel slim meisje die altijd vol vragen zit en ik zou het heel leuk vinden om dit voor haar te winnen.

 14. Wat een geweldige manier om je kleintje nog meer te stimuleren om over haar dag na te denken en een betere slaapervaring mee te geven. Echt iets voor onze Isa.

 15. Wat een geweldige manier om je kleintje nog meer te stimuleren om over haar dag na te denken en een betere slaapervaring mee te geven. Echt iets voor onze Isa.

 16. Ik zou voor op mijn werk (BSO) wel een deurtje willen winnen, in de kleur wolkenblauw.

  By the way in neem aan dat in dit stukje “…Ze wordt apathischer naar andere kinderen toe…” empatisch wordt bedoeld ipv apathisch…

 17. Ik doe heel graag mee voor de wolkenblauwe voor onze tweeling Lucas & Eva aangezien zij 5 december jarig zijn en dit superleuk zou zijn voor hun kamer 😀

 18. Mijn dochter heeft best veel moeite met het feit dat ze haar vader niet ziet. Met dit deurtje zou ze briefjes naar hem kunnen sturen. Roze past bij haar

 19. Ik heb nog nooit gehoord van droomdeurtje maar de zin : dat een kind kind mag zijn en zijn/haar fantasie mag gebruiken wekt wel meteen de aandacht want daar draait het toch om! ik doe graag mee voor 5 jarige dochter elise in elfenroze!

 20. Heel graag zou ik dit lieve deurtje (liefst in het roze) winnen voor mijn eigen kleine prinses. Ze kan nu al zo heerlijk in haar eigen fantasiewereld zitten en ik weet zeker dat dit deurtje daar nog veel meer aan gaat bijdragen.
  Het deurtje zou trouwens ook nog eens heel mooi passen in haar (lichtblauw/ roze) kamertje.

 21. Ik ben al helemaal bekend met dit concept en ik ben er razend enthousiast over.
  Toen mijn dochter haar eerste tand er uit was heb ik die nacht zo’n deurtje voor haar bij haar bed geplaatst. Wat was ze door het dolle toen ze in de ochtend wakker werd. Ik had er ook een briefje bij gedaan van de tandenfee. Het briefje moest mee naar school en juf moest het voorlezen. Nu iedere keer als haar tand er uit is komt de spanning opnieuw en ze schrijft ook briefjes terug. Ze gaat helemaal op in dit spel en het is zo mooi dat haar pure fantasie nog zo werkelijkheid is voor haar.
  Ik wil dit deurtje dan ook graag winnen in het elfenroze om cadeau te kunnen geven aan mijn beste vriendin waarvan de tand van haar dochter nu ook voor de eerste keer los zit zodat ook daar de tandenfee langs kan komen.

 22. Ik zou het droomdeurtje in de kleur roze willen winnen voor mijn dochtertje Sofie. Ze is een vrolijk meisje vol met fantasie. En nu ze in groep 3 zit doet ze niets liever dan schrijven. Dus dit zou super zijn voor haar. Ik ga duimen!

 23. Voor mijn dochter, ze is vervroegd naar groep 3 overgegaan, ze is net 5 1/2 en ik merk dat ze wel moet wennen. Een echte prater is ze niet en dit lijkt me een manier om haar verhaal op haar eigen manier te kunnen doen. In het roze natuurlijk, het is een echt meisje meisje

 24. Wat een mooi idee! Onze dochter van 4 heeft een ruime fantasie en zou dit prachtig vinden!
  Elvenroze klinkt als de perfecte kleur, hihi. Wat zullen die elfjes en draken een boel tekeningen van haar krijgen!

 25. Wauw, hier had ik nog nooit van gehoord, maar ik krijg er gewoon kippenvel van! Ik denk gelijk aan mijn kleine nichtje die al een jaar keihard aan het vechten is tegen leukemie. Ik denk dat ze hier een boel in kwijt kan, samen met haar lieve papa, mama en kleinere zusje.

 26. Ik zou graag een droomdeurtje winnen voor mijn dochter. We hebben afgelopen zomer kabouterdeurtjes in de tuin gemaakt, dus een elfendeurtje in haar kamer zou ze helemaal geweldig vinden!

 27. Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter (bijna 6). Ze is nogal een tobbertje… Misschien helpt het Elfenroze droomdeurtje om haar troubles achter te laten.

 28. Ik doe heel graag mee voor onze oudste dochter, ze is net 8 geworden.
  Het laatste half jaar kan ze niet al haar emoties goed kwijt, en daarom wordt ze boos (woest ook) om de kleinste dingen.
  Ik merk aan haar dat ze dit zelf ook niet leuk vindt, we hebben hier ook regelmatig even een gesprekje over.
  Zo’n deurtje zou haar denk ik heel goed kunnen helpen op het moment supreme, dat ze haar boosheid van zich af kan schrijven.
  Of wellicht juist als ze rustig is, en na kan denken maar het misschien niet zeggen kan/ wil.

  Mocht ik nou niet winnen, dan denk ik dat ik hem zelf koop ;). Ik vind het een heel gaaf idee!
  Duimen draaien, en dan graag voor de roze!

 29. Voor mijn dochtertje van vier zou ik graag een droomdeurtje winnen. Ze is erg gevoelig en fantasierijk en speelt dagelijks dat ze een elfje is dat echt kan vliegen. Met “grote thema’s” zoals de dood van haar opa (mijn vader) een maand geleden, heeft ze het erg moeilijk. Ze mist hem veel en is opeens erg met dood en verdriet bezig. Vaak wil ze met mij er niet over praten omdat ze ziet dat het mij ook erg aangrijpt. Ik denk dat het droomdeurtje haar zou kan helpen haar gevoelens te uiten, veilig naar de elfjes toe wanneer het te moeilijk is om met ons te praten.
  Ze is geen roze-meisje, haar lievelingskleur is blauw. Het zou geweldig zijn als ik dit voor haar mag winnen!

 30. Wat een leuk idee zeg!
  We doen natuurlijk mee met het roze deurtje omdat we ouders zijn van eeneiige tweeling meiden!
  Evalynn en Kayleigh zijn vandaag ook nog eens jarig!

 31. Als het kan/mag, zou ik willen meedoen voor ons zoontje. Het lijkt me voor hem heel speciaal en leuk zo’n deurtje, ideaal om de fantasie te prikkelen (en de kaboutertjes te verzorgen 🙂 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.