Een bullet journal is een planner, dagboek, agenda, to-do list en schetsboek in één. We kennen allemaal wel de notitieboekjes, waarvan ik er zelf ook een heleboel bezit, maar dit is net eventjes wat anders. In je bullet journal kun je namelijk je creatieve brein helemaal los laten gaan. Je bepaalt zelf hoe het eruit ziet en wat je erin wilt hebben. Er zijn geen regels, behalve dat je gewoon doet wat je zelf wilt.

Mijn black journal

Ik ontving kort geleden Mijn black journal van MUS in Red Velvet! Wat ik er ontzettend tof aan vind, is dat hij zwarte pagina’s heeft. Sommige mensen zullen wel denken dat ik een gekkie ben (ben ik ook wel), maar ik hou dus ontzettend van mooie agenda’s, planners, boekjes én dus journals. Het papier is dik genoeg, zodat je geen last hebt van doordrukken, wat natuurlijk ook erg prettig is.

De pennenset bevat 10 neon gelpennen en 5 metallic brushpennen die uitermate geschikt zijn om mee te schrijven, handletteren en tekenen in deze black journal. Ze vormen een mooi en scherp contrast met de donkere ondergrond.

In de washitapetoren van Mijn black journal vind je wel 15 rolletjes washitape: tien rolletjes van 15 mm breed en vijf rolletjes van 8 mm breed. Ik gebruik de tape trouwens ook als ik cadeaus inpak, of op een envelop als ik een kaart op de bus doe. Het ziet er dan net eventjes wat mooier uit!

Tip 1: Kies een journal die bij je past

Ga voordat je een journal aangeschaft een op zoek naar ervaringen van andere mensen. Lees je goed in met betrekking tot de voor- en nadelen die er worden benoemd en bezoek verschillende webshops om te zien wat er op de markt is en maak pas daarna een keuze voor jezelf. Er is een verschil qua prijs (je betaalt natuurlijk voor een merk journal meer, dan bijvoorbeeld bij de Action – welke nu niet eens open is). Je kent je eigen wensen en budget het beste, dus baseer hier uiteindelijk je keuze op.

Tip 2: Keep it simple – leg die lat niet te hoog

Tenzij je de meest creatieve persoon ever bent, kun je het beste simpel beginnen. Ik heb een heleboel Instagram pagina’s bezocht, Pinterest-plaatjes bekeken en vragen gesteld in verschillende Facebook-groepen, maar ik ben van nature niet de creatieveling die ik zou willen zijn. Natuurlijk gaat er dan ook weleens iets mis en wordt het allemaal niet zo prachtig zoals ik het in mijn hoofd had, maar al doende leert men zeggen ze toch altijd? Leg de lat niet te hoog voor jezelf, alle begin is moeilijk.

Tip 3: Geniet!

Last but zeker nog least, geniet van je eigen creatieve momentjes. Nu de wereld er heel anders uitziet dan we gewend waren, zijn deze minuten alleen heel erg kostbaar. Maak tijd voor jezelf en je journal….het mag!

78 thoughts on “Mijn black journal – MUS

 1. Wat een leuke planner zeg, heerlijk. Ik ben dol op plannen en plan het liefste alles. Hoe gaaf is het als je dat een beetje (eigenlijk heel gaaf) op kan leuken met dit gave pakket.
  Ik houd van knutselen en dan kan het dus ook een keer legitiem. (Mijn kids houden niet van knutselen)

 2. Lijkt mij zo leuk om mee bezig te zijn, ook fijn even iets voor mijzelf alleen, na een dag werken,thuisonderwijs huishouden etc

 3. Wat toepasselijk want onze Melony dat betekent zwart in het engels. Ze freubelt ook graag en bewaard graag herinneringen

 4. Ik zou graag deze bullet journal winnen omdat mijn eigen bijna vol is. Ik gebruik hem nu als dagboek. En kook-planner. Ik wist niet dateer zwarte editie is. Dat vind ik wel tof. Vooral met de pennen die je erbij kunt winnen. Leuk leuk. Fingers crossed! 😍

 5. Wauw wat is die gaaf zeg! Wat zou dat een uitkomst zijn voor mijn dochter die er echt helemaal doorheen zit op het moment met school en de lockdown. Met zo’n mooie planner kunnen we met de washitapes en pennen heel visueel maken wat ze al af heeft zodat het niet constant zo’n enorme berg lijkt waar ze tegenop ziet!

  1. Zo leuk! Ik heb iets nodig om mijn vrije tijd in te vullen. It weet dat ik eigenlijk niet mag klagen omdat ik het tenminste heb maar ik wil het graag nuttig besteden en mijn creativiteit meer uiten.

 6. Ik zou deze heel graag willen winnen, zo kan ik na een werkdag lekkileren en creatief bezig zijn, als vrijgezel kan je in deze tijd niet veel en zo heb je er een leuke hobby bij.

 7. Ik zou deze heel graag willen winnen, zo kan ik na een werkdag ventileren en creatief bezig zijn, als vrijgezel kan je in deze tijd niet veel en zo heb je er een leuke hobby bij.

 8. Heerlijk om hiermee aan de slag te gaan en dagelijks een fijn moment voor mezelf te hebben. En dingen van me af te schrijven.

 9. Mijn (slordige) dochter gebruikt al enkele jaren een Bullet Journal, en bij haar werkt het perfect
  Misschien moet ik het ook eens proberen, met twee kleinzoontjes die ik wekelijks opvang, vind ik een online agenda niet meer ideaal
  Laat dit pakket maar mijn kant uit komen, met de stiften en de washitape trekt ik nieuwe lijnen in mijn leven.
  Alvast bedankt

 10. Wauw, wat is deze gaaf zeg! Ik ben tijdens de lockdown veel vaker creatief bezig, ik krijg daar meer energie van dan van Netflixen. Ik heb legpuzzels, puzzelboekjes en een mooi kleurboek voor volwassenen. Een mooie journal staat al langer op mijn verlanglijstje, maar dat is er nog niet van gekomen. Deze is echt wel heel gaaf! Zeker samen met die neon gelpennen en de washitapes, ik voel het meteen al kriebelen om hiermee aan de slag te mogen gaan

 11. Wat is die gaaf met die zwarte pagina’s!
  Het leven nu in corona-tijd en met thuiswerken is erg druk. Ik moet ook zeggen dat ik het overzicht soms een beetje kwijt raak.
  Dit boek zou ik gebruiken om mijn leven weer wat meer te ordenen. En daarbij zal het creatief bezig zijn hiermee ook voor wat rust en ontspanning zorgen.

 12. Wat leuk zeg, even heerlijk mijn hoofd leeg maken door lekker te knutselen. Ik werk op moment erg veel doordat ik in de zorg zit, dus dit is een fijne ontspanning

 13. Oooo wauw, ik dacht dat ik de meeste journals al wel had gezien, maar een zwarte versie boort weer een hele lading nieuwe creativiteit aan! Ik vind ‘m super, dus ik doe heel graag mee.

 14. Ik ben niet zo creatief maar ik zou dit heel graag cadeau willen geven aan mijn nichtje van 14. Zei wordt volgende maand 15 en is veel bezig met bullet journals

 15. lijkt me geweldig. ik neem vaak savonds een moment voor mezelf om in mijn bulletjournal te werken. dit black journal en de washitape is nieuw voor mij en een leuke uitdaging. ik doe dan ook graag mee.

 16. Supergave actie! Ik hang aan elkaar van de lijstjes, dus één mooie journal waarin ik alles bij kan houden is perfect.
  Ik vind deze zwarte wel erg mooi 🙂
  Je tip om gewoon te beginnen, vind ik wel een hele goede. Als ik zo’n mooi boekje zie, zou ik er bijna niet in durven te beginnen, omdat ik bang zou zijn dat het niet zo netjes of mooi is en dat is zonde. Maar lijkt me wel geweldig leuk…. dus als ik win, ga ik gewoon beginnen!

 17. Mijn dochter is altijd al druk met zwart papier. Wat zou dit een geweldige aanvulling zijn !! Een originele planner zodat ze haar examens kan halen en haar trainingsschema om in vorm te blijven voor het NK 🍀🤞🏻

 18. Ja wat leuk! Ik heb al tijden een witte bulletjournal, maar een zwarte heb ik op mijn wensenlijstje staan. Is zo heerlijk om even je gedachte op papier te zetten en lekker een momentje voor jezelf te hebben.

 19. Wanneer ik creatief bezig ben, merk ik dat ik eindelijk tot rust kom. Het geeft mij voldoening en ik word er helemaal HAPPY van!
  De black journal kan ik goed gebruiken om recepten te organiseren. 🙂

 20. Wauw! Ziet er mooi uit zeg! Lijkt me best wel leuk om een oude hobby weer op te pakken. Ben helaas perfectionistisch waardoor ik ermee gestopt ben maar wil dat graag weer proberen los te laten en meer bezig zijn met ontspannen

 21. Een mooi pakket. Ik heb nog geen journal , maar mijn behoefte om er eentje aan te schaffen wordt steeds groter. Ik ben erg benieuwd of het echt iets voor mij is, ik denk dat ik er mijn ontspanning en creativiteit wel in kwijt kan. Ik zou het graag eens gaan proberen en daarom loot ik graag mee.

 22. Ik heb soms het gevoel dat m’n hoofd overloopt, dat ik superveel moet doen maar tegelijkertijd maar niets doen. Heb echt wat meer overzicht nodig, en tegelijkertijd ook iets dat ik juist ter ontspanning kan doen.

  Alleen geef ik het wel vaak op omdat ik m’n handschrift dan te lelijk vind. Moet leren loslaten dat het perfect moet.

 23. Ik zou graag creatief aan de slag gaan om af en toe even mijn hoofd leeg te maken en gewoon lekker op je gevoel bezig te zijn.

 24. Zwarte pagina’s? Geweldig, de ideetjes bubbelen nu al naar boven….. wat ik hier allemaal mee zou kunnen doen! Nu we allemaal wat meer aan huis gebonden zijn, heb ik meer tijd om mij bezig te houden met dit soort leuke dingen, zo zie je maar weer…. elk nadeel heeft zijn voordeel 😉

 25. In dit mooie journal zou ik graag mijn tocht in de strijd tegen borstkanker willen vastleggen. Op een creatieve manier omgaan met maakt het voor mij makkelijker en een mooi naslagwerk om later rustig op terug te kunnen kijken en verwerken.

 26. Heel erg leuk om iedere ochtend alles van je af te schrijven, doe erg graag mee 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

 27. Ik ben nog steeds op zoek naar een leuke manier om mijn gelezen boeken in bij te houden. Deze “black journal” met mogelijkheden tot versieren is natuurlijk perfect.

 28. Wat een mooie planner. Ik zou er een dagboek van maken om mezelf wat op te fleuren. Vervelende dagen erin met een positieve afsluiting iedere dag! Ben al bijna een jaar aan herstellen van een operatie en wil dat graag eens van me afschrijven!.😥😍

 29. Mijn dochters beginnen het net van dagboeken te ontdekken. Omdat ze beide een erg persoonlijke smaak hebben, zou het erg leuk zijn als ze allebei hun journal kunnen versieren op hun eigen manier. Daar is deze set top voor!

 30. Dagboek erf en natuur houd ik nu bij op een notitiekalender die ik zelf ontwerp op de pc. Ik ken dit niet. Lijkt me leuk om eens uit te proberen, ben altijd al creatief geweest met verschillende materialen.

 31. Om met de kinderen een journal bij te houden van de vreemde tijd waarin we leven. Om samen te knutselen, maar ook om erbij stil te staan en als (gezins)geschiedschrijving.

 32. Ik wil creatief aan de slag gaan omdat ik vaak het boodschappenlijstje nog een keer overschrijf en “opleuk” omdat ik daar gewoon zin in heb. Dus zo’n journal lijkt me wel heel tof!

 33. Hoi, ik doe heel graag mee. Ik hou heel erg van old skool bezig zijn. Kaarten schrijven, dagboek bijhouden, recepten noteren, knutselen, tekenen. En ik moet heel veel onthouden met twee banen, twee live ekinderen van 16 en 8, sportclubs, sociaal leven, ouders, vrienden.
  vaak versier ik ook enveloppen of kaartjes, boodschappenlijstjes etc. Fijn weekend groetjes Renee

 34. Ik ben volgens mij een van de laatste der aarden met een papieren agenda (als ik mijn collega’s mag geloven), maar ik hou van lijstjes maken, lijstjes afstrepen, vooruit en terug bladeren, lege weekenden inkleuren.. de journal zou ik o.a. willen gebruiken om lekkere recepten in te bewaren..

 35. Heel graag doe ik mee voor dit leuke pakketje.
  Het dagboek is welkom om mijn bevindingen in te schrijven over deze barre coronatijd.
  Ik volg op bloglovin en loot graag mee.
  groetjes en blijf gezond, Oma Will

 36. Voor mijn belangrijke vergaderingen en besprekingen maar ook de weekenden weg en de normale afspraken in te noteren , ik doe dat graag creatief zodat op z’n minst mijn journal er zonnig en vrolijk eruit ziet !

 37. Onze oudste dochter is druk met journalling, ze heeft er op haar 10e al eentje bijna vol. Schrijft haar gedachten er in en plakt en tekent er haar stemming bij, ontzettend leuk en geeft haar veel rust. Ik denk dat zij heel blij zou worden van deze black journal, super origineel dat zwarte papier en dan komen haar witte en zilveren stiften ook eens goed uit de verf.

 38. Vroeger kon ik uren mijn schoolagenda “pimpen”. Leuk om hiermee even terug in de tijd te gaan. Denk dat ik er net zoveel plezier aan beleef als vroeger. Zonder planner kan ik nog steeds niet.

 39. Wij zouden deze willen winnen want alles zit in lock down maar onze creativiteit niet. Mijn dochters en ik knutselen er op los en hebben wel zin om iets nieuws uit te proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.