scotWe kennen het spel niet maar laten ons graag verrassen en vooral uitdagen. Onze kinderen zijn te jong, dus het is even uitkijken naar vrijdagavond, kinderen op bed, kachel aan en spel op tafel. De app had ik daags tevoor al geinstalleerd en manlief had het in een onbewaakt ogenblik eens bekeken. “Dat ziet er niet gemakkelijk uit hoor!”

Voor de verwoede spellenspeler onder ons is Scotland Yard bordspel al een begrip. Ravensburger heeft dit gezinsspel nu uitgebreid met een app, een nieuwe manier van spelen. Scotland Yard Master is te spelen met of zonder smartphone of tablet, dus als het ‘ouderwetse’ bordspel of met gebruik making van de app. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play en werkt op apparaten vanaf IOS 6.x respectievelijk Android 4.x.

Scotland Yard Master is te spelen met twee tot zes spelers en duurt ongeveer een uur. De doos bevat een speelbord, zes speelfiguren, 29 startkaarten, een rittentabel en oogscherm voor Mister X, 141 tickets voor vervoersmiddelen, drie dubbelzet­tickets en twee ringen voor de Bobbies. Na het downloaden van de app is het avontuur zonder internetverbinding te spelen. Plaats delict is nog steeds Londen en de jacht op Mister X is geopend. De grootste uitbreiding ten opzichte van het klassieke bordspel is de uitbreiding met een nieuw vervoersmiddel, de helicopter wordt door de app bestuurt. Door de app functioneren de detectives, de spelers als opsporingsbeambten die met hulp van de digitale regelkamer en zijn moderne opsporingsmethoden Mister X op het spoor komen. Digitaal gespeeld kan je wel gebruik maken van de extra functies als plaatsbepaling, analyse, lokaliseren en ondervraging.

Dit is een zeer compleet spel. Het spel herbergt een mate van geluk door de dobbelsteen, strategie moet bepaald worden, kennis is vereist, actie & avontuur, maar ook communicatie en creatief denken zijn van belang. Dat zijn veel facetten die het spel iedere keer weer anders maken en het dus niet snel zal vervelen. Wanneer je eens geen zin hebt in moderne middelen dan is het spel gewoon old school te spelen met borrelnootjes en een drankje en wordt je ook niet afgeleid door telefoon annex tabletbliebjes.

Ravensburger Scotland Yard Master is o.a. te koop bij bol.com.

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.