tt1Nadat we twee jaren geleden zijn verblijd met het Tiptoi® starter set boek “Op de boerderij” (winnaar speelgoed van het jaar 2012) werd het voor de zusjes ook eens tijd een eigen stift te krijgen. Want als onze verzameling tevoorschijn komt, dan willen ze allemaal tegelijkertijd hun favoriete boek, spel of puzzel spelen.

De nieuwe starter set bestaat uit een Tiptoi® stift, een verbindingskabel en het spel “Mijn lichaam”. Wederom een schot in de roos van Ravensburger, want ook dit onderwerp spreekt erg aan in de leeftijd van 4 tot 7 jaar.  ́Wat je altijd al had willen weten, het kennisspel over het menselijk lichaam ́ prijkt er op de doos.

Ik laat de kleuter even haar gang gaan en al snel hoor ik verpleegster Sara haar begeleiden door het spel heen. Ze pakt het zeer vlot op voor een net-­schoolgaand-­kind, wordt gemotiveerd om door te gaan en krijgt complimenten wanneer ze het goed doet.

Het spel is te spelen door 1­-4 spelers en duurt 20-­30 minuten.

tt2Vier anatomie­bordjes
Dit is Jara, ze gaat vaak naar balletles, aan de andere kant zien we de spieren van haar lichaam. De korte voetspieren bewegen de tenen. In je gezicht bevind zich de sterkste spier van je lichaam, de kaakspier.

tt3Veertien kinder/kenniskaartjes
Hallo ik ben Tim, ik ben gisteren naar de tandarts geweest, ik moet tweemaal per dag mijn tanden poetsen………. Links het gebit van de moeder van Tim, rechts zijn melkgebit……

Tiptoi® is een interactief leersysteem voor kinderen van 4 tot­ 10 jaar. Wanneer je met de stift op een afbeelding tipt dan klinkt er een bijbehorend geluid, gesproken tekst of muziek. De audiobestanden zijn gemakkelijk en gratis te downloaden. Mocht je er echt niet uitkomen dan is er zelfs nog een zeer vriendelijke klantenservice te bereiken. Op een stift passen meerdere audiobestanden. Alle boeken en spellen werken met dezelfde terugkerende symbolen (zie o.a. de foto van verpleegster Sara). Het AAN­teken spreekt voor zich, het OOG duidt op ontdekken, de DOBBELSTEEN staat voor het spel en bijbehorende uitleg, een GESPREKSWOLK voor grappige verhalen en de GLOEILAMP voor kindgerichte informatie.

tt4De Tiptoi® starterset “Mijn lichaam” van Ravensburger is o.a. te koop bij bol.com en oefenenvoorschool.nl.

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.