wereld2Ben en Binkie nemen ons mee op ontdekkingsreis langs wereldsteden. Het boek staat vol met weetjes en plaatjes van bezienswaardigheden. Onze schoolmeid slaat het boek open en begint met haar ogen te knipperen. De hoeveelheid afbeeldingen en kopteksten is overweldigend. Ik neem het boek over, zie geen inhoudsopgave dus blader het boekje door naar een wereldplaats waar ik zelf ben geweest: Krakau. “Daar ben ik geweest!” Krakau is een van de mooiste steden van Polen. De populairste bezienswaardigheid is het kasteel van Wawel. De kathedraal van Wawel heeft een grafkelder waarin Poolse vorsten en andere belangrijke historische figuren begraven liggen. Daar ben ik zelf niet geweest maar wel in de lakenhal aan het grootste plein van Krakau. Wat leuk om dat weer eens te zien.

We bladeren verder langs Reuzen van steden als New York en Dubai richting Oude steden als Rome. “Kijk wijffie, in Luxor zijn wereldpapa & mama ook geweest.” Luxor werd vroeger Thebe genoemd. Het was de hoofdstad van Egypte en de zetel van de god Amon­Ra.

Het boekje geeft een leuke opening om eens te praten over steden zelfs landen waar wij zijn geweest en wat we daar hebben meegemaakt, de schoolmeid hangt aan onze lippen.

De Unieke steden als Rio de Janeiro spreken tot de verbeelding met een mooie carnavalsoptocht en wist je dat Vaticaanstad een kleine stadstaat midden in Rome, Italie is? Binkie vraagt of iedereen daar een jurk draagt?

Tenslotte gaan we Naar huis heel veel groeten vanuit hier! Van Ben en Binkie.

Wereldsteden ontdekken is een Wat & Hoe Kids boek geschreven door Iva Sisperova en uitgegeven door Kosmos Uitgevers, Utrecht/ Antwerpen.

Zie meer op watenhoe.nl voor verschillende soorten gidsen voor volwassenen of kinderen.

Wereldsteden ontdekken is o.a. te koop bij bol.com.

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.