Kleien is niet alleen goed voor het stimuleren van de fantasie, maar ook zeker om de motorische vaardigheden te ontwikkelen. Onze jongste was tot nu toe niet echt enthousiast te krijgen om creatief bezig te gaan, maar als zijn grote broer aan tafel zit, dan is hij toch wel te verleiden om mee te doen op zijn eigen manier. Wij ontvingen de Pizza Chef om te reviewen en daar zijn we best eventjes mee zoet geweest!

Deze speelgoedoven heeft geen stroom of batterijen nodig (dat was iets wat me meteen opviel, aangezien bijna alles tegenwoordig wel geluid- en lichteffecten heeft). Je zet hem gemakkelijk in elkaar en het enige wat je daarna nog nodig hebt is een heleboel fantasie om er een fantastische pizza-party van te maken.

In de oven stempel je gemakkelijk een pizzabodem die je vervolgens naar je eigen smaak kunt versieren (de jongste wilde eigenlijk proeven…..). Er zijn een heleboel vormpjes rondom te oven zodat je allerlei toppings kunt maken. Denk aan salami, groenten en nog een heleboel meer (de champignons leken wel echt!). Ook is er een rasp waarmee je gemakkelijk was kaas kunt maken, want een pizza zonder kaas is voor mij eigenlijk geen echte pizza. Is je pizza af dan leg je hem op een bordje (of op de pizzaschep) en vervolgens kun je hem in puntjes snijden met het bijbehorende steekvormpje.

De set bevat vijf Play-Doh-kleuren in standaard potjes van 56 gram. Verder zitten de instructies er natuurlijk bij en ook nog eens drie ideeĂ«nkaarten waarop, aan de hand van een stappenplan staat, hoe je bepaalde pizza’s het beste kunt maken. Ben je klaar, dan ruim je alles weer gemakkelijk op in de doos, zodat je het de volgende keer weer gemakkelijk erbij kunt pakken.

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.