Weleens een kind een gat in de lucht zien springen? Het komt hier regelmatig voor, maar deze keer sprong hij nog net eventjes iets hoger. We ontvingen namelijk de Pizzarette Grill van Emerio. Zelf pizza’s bakken, daar had onze oudste wel oren naar en dan ondertussen ook nog een stuk vlees kunnen grillen; tijd voor een feestje zonder speciale gelegenheid. En ja, de volgende keer gaan we racletten, want daarvoor zitten er dus ook nog speciale pannetjes bij!

Leuk voor Pasen (en op andere dagen)
Hoe leuk is het om met Pasen dit funcooking apparaat op tafel te zetten?! Je kunt op je gemak een hele tijd tafelen, zelfs met kinderen is het goed te doen. Ze mogen tenslotte zelf hun pizza versieren en bakken. De lange steeltjes aan de pizzaspatels zorgen ervoor dat de kinderen veilig hun pizza in de Pizzarette kunnen leggen. Overigens is het zelf pizza bakken (of vlees grillen/racletten) natuurlijk niet alleen maar geschikt voor tijdens de feestdagen, je kunt er bijvoorbeeld ook een tweewekelijks avondje van maken. En de deegring die erbij zit zorgt ervoor dat je de pizzabodems gemakkelijk kunt uitsteken.

Terra Cotta behuizing en 1800W vermogen
Dit fijne apparaat heeft een Terra Cotta behuizing, wat mij echt een beetje het Italiaanse gevoel geeft. De pizzabakker in het centrum heeft ook zo’n soort oven staan, dus ik moest daar meteen aan denken toen ik de Pizzarette Grill uit de doos haalde. Met een vermogen van 1800W bakt hij ontzettend snel pizza’s en vlees en zal je kaas ook in een razend tempo smelten. Overigens heeft de Pizzarette een aluminium gegoten grillplaat. De pizza’s worden van zowel boven- als onder verwarmt, wat ervoor zorgt dat ze lekker knapperig zijn.

Schoonmaken is een eitje!
Een scheutje afwasmiddel, een afwasborstel en wat keukenrol, that’s all you need. Het apparaat is ontzettend gemakkelijk schoon te maken. Je kunt de plaat waarop je de pizzaspatels zet verwijderen om hem schoon te maken en de grillplaat maak je schoon met de borstel en wat afwasmiddel. Goed afdrogen en in de kast zetten, zodat je hem de volgende keer weer meteen kunt gebruiken.

Onze pizza’s waren heerlijk
‘s Ochtends deden vriendlief en ik de boodschappen voor ons pizza/grill avondje. We namen kant en klaar pizzadeeg mee (er zat zelfs een potje tomatensaus bij), maar dat kun je natuurlijk ook allemaal gemakkelijk zelf maken. Verder namen we paprika, uien, mozzarella, geraspte kaas, rauwe ham, salami, ananas en ansjovis mee. Het versieren vonden we allemaal leuk en je kunt erg goed zien hoe je pizza gaar wordt, dus dat maakt het allemaal nog veel leuker. Verder hadden we nog wat vlees gehaald, wat we op de grill hebben gedaan. Overigens werkt die grill ook als een tierelier, het vlees was zo gaar, zelfs de kip. Tip: vet alles eventjes goed in om ‘plakken’ te voorkomen, dus ook je pizzaspatel!

Meer informatie vind je hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.