sesam1Als je een keuze moet maken uit een saaie pot met pindakaas, zonder leuke afbeeldingen en een pot pindakaas waarop vrolijke vriend Koekiemonster staat…wat zou jij dan kiezen? Ik zou gaan voor Koekiemonster! Mijn zoon dus ook (kind van z’n moeder heh)! 2 potten pindakaas stonden er op het aanrecht, eentje van t huismerk van de supermarkt en eentje van LAFOOD, inclusief vrolijk plaatje dus. “Kies er maar eentje uit schat” zei ik tegen hem….de “normale pindakaas werd aan de kant geschoven en met de andere pot in zijn hand kwam hij aanlopen. “Voortaan wil ik Sesamstraat beleg op mijn brood, mama!”….

De producten zien er niet alleen heel gezellig uit, ze smaak ook nog eens heel erg goed. Wij zouden in ieder geval niet meer anders willen. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het kokosbrood ook errug lekker is!

LAFOOD bracht kort geleden gezond zoet broodbeleg van Sesamstraat op de markt. LAFOOD biedt ouders hiermee een interessant alternatief voor de standaard chocoladepasta’s en jams die iedere dag op de ontbijt- en lunchtafel staan, welke vaak ook nog eens vol zitten met ongezonde suikers.

Overgewicht is wereldwijd een groot probleem. Uit gegevens van het CBS (2011) blijkt dat 1 op de 8 Nederlandse kinderen te zwaar is. Kinderen krijgen op jonge leeftijd al te veel suikers, vet en zout binnen. LAFOOD vindt dat dat anders moet.

LAFOOD heeft een nieuwe productlijn ontwikkeld die lekker én verantwoord is voor het hele gezin. Daarmee biedt LAFOOD ouders de mogelijkheid hun kinderen op elk moment van de dag een gezond product te bieden.
Op de verpakkingen staan Sesamstraat-bewoners Ernie, Elmo, Koekiemonster en Grover.

De productlijn met gezond broodbeleg van Sesamstraat bestaat uit:

Fruitbeleg in twee smaken (abrikoos en aardbei) met 50% fruit, zonder toegevoegde suikers en conserveermiddelen.
Pindakaas met 94% pinda’s en nagenoeg geheel transvetvrij.
Kokosbrood met rijststroop in plaats van glucose-fructose.
Appelstroop, ijzerrijk in een Sesamstraat-bewaarblik.

Naast broodbeleg zijn er ook volkorenkoekjes (minder suiker en minder vetten), push-up ijsjes (eerste ingrediënt is magere melk) en yoghurtjes (met een verrassing).
De ingrediënten van alle Sesamstraat-producten zijn van Hollandse bodem.

De producten zijn verkrijgbaar in de winkels van o.a. Jumbo, Albert Heijn, PLUS en Deen.

DrukwerkOver LAFOOD
LAFOOD is een Nederlands bedrijf, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. LAFOOD brengt gezonde voedingsproducten, veelal onder licentie. Naast een lijn voor broodbeleg heeft LAFOOD voor tien andere productgroepen producten ontwikkeld voor (jonge) kinderen en gezinnen.
Kijk voor meer informatie over LAFOOD op www.lafood4fun.com.

4 thoughts on “Review: Gezond broodbeleg met leuke Sesamstraat figuren

  1. Helaas bevat de sesamstraat pindakaas veel te veel zout, maarliefst 2 x de hoeveelheid die er in (ook al flink zoute) Calve pindakaas zit.

    Dit is niet alleen ongezond, het doet ook de smaak, wat ons betreft, niet ten goede. Zo zonde, want het is juist zo fijn dat er eindelijk een pindakaas in de supermarkt verkrijgbaar is met meer pindas! 1.2 gram zout per 100 gram is echt niet nodig. Daarbij zal je kind wennen aan de sterk zoute smaak en voeding met minder zout niet meer kunnen waarderen.

    1. Ik kom op deze site terecht met rechts van mij een bordje met een half opgegeten boterham, omdat deze pindakaas zelfs mij als volwassen veel en veel te zout is.

      Dit zet je een kind niet voor.

  2. De roomijs bekers zijn eigenlijk beker(tjes) met smakeloos ijs. De verpakking is leuk, maar mijn kinderen vonden het ijs “niet te eten”. De firma lafood, reageert laconiek: dan zijn je kinderen aan teveel smaak gewend”. Conclussie: je mag dus blijkbaar van dit ijs niets verwachten! Het ijs is te duur en wordt NOOIT meer gekocht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.