eendje4Wie vist als eerste zijn drie eigen eendjes uit de vijver? Een bewegend geheugenspel voor peuters en hun familie. Twaalf eendjes kwaken er lustig op los en zwemmen in een rijtje achter elkaar aan over de blauwe band.

De meisjes zitten op school en de peuter speelt ergens in een hoekje. Ik open alvast de ‘Eendjesdans’ doos om een en ander voor te bereiden. Ik plak onder ieder eendje een symboolsticker en geef ze ogen. Ik plak er twee expres op zijn kop om eens te kijken eendje3of de schoolmeid het in de smiezen heeft. Onderscheid moet er wezen tussen de twaalf identieke eendjes. Ook plak ik vier verschillende symbolen op de vijverrand, om de maximaal vier spelers te markeren. Alle stickers plakken gemakkelijk. Ik ga op zoek naar een kruiskopschroevendraaier en plaats twee AA-batterijen. De band begint meteen te lopen, ik zet het uit door op de grote knop in het midden van het water te drukken. De peuter heeft gelukkig niets gehoord, het spel maakt maar weinig geluid. Ik plaats de gele eendjes in de vijver. Ze kunnen niet naast elkaar, alleen achter elkaar aanzwemmen.

‘s Middags uit scheendje1ool is daar het moment. De schoolmeid is spelen bij een vriendin, dus ik kan samen met de peuter en kleuter ‘Eendjesdans’ spelen. Ze reageren enthousiast op de aandoenlijke eendjes en er wordt wat afgekwaakt. START en ze pakken als een gek zoveel mogelijk eendjes op om aan de onderzijde te kijken. Wacht even, om-ste-beurt! Het gaat de peuter niet snel genoeg en ze pakt eendje2er twee tegelijk: kleuter boos. Blijkbaar vinden ze het ene leuk spel en willen ze graag winnen. Even een koekje gepakt en er wordt weer op de knop gedrukt. Nu gaat het beter. De symbolen zijn duidelijk, iedereen weet welk eendje er verzamelt moet worden. Bij het inpakken past het spel nauwelijks nog in de doos, even proppen. Gelukkig is er ruimte boven de drukknop, want een aparte aan/uitknop ontbreekt. Ik ben reuzeblij met een gezelschapsspel waarbij onze peuter ook eens mee kan doen en niet alleen maar voor spek en bonen om mijn schoot hoeft te zitten.

Goliath Games- Eendjesdans genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2015, is o.a. hier te koop: [bol_product_links block_id=”bol_56239b5c23b16_selected-products” products=”9200000045493071″ name=”eend” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Lmcmr

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.