wpid-20150208_174713.jpgEigenlijk kijk ik nooit echt naar reclames op televisie. Meestal loop ik even naar de keuken of check ik mijn mail. Een aantal dagen geleden zag ik toevallig wel het reclame-blok en daar viel mijn oog op iets nieuws: Maggi Mals en Kruidig. Het water liep me in de mond! Toen ik vandaag in de supermarkt stond ging ik op zoek naar dit nieuwe product, om het vanavond eens uit te gaan proberen.

wpid-wp-1423418772223.jpegIk heb gekozen voor Maggi Mals en Kruidig: Knoflook fijne kruiden, gewoon omdat wij hier in huis dol zijn op knoflook. Het maken van heerlijk gekruide kipfilet gaat heel eenvoudig.

Je verwarmd een grote koekenpan voor, gedurende 2 minuten, zonder boter of olie toe te voegen. Gebruik hiervoor laag vuur voor een gasfornuis en de middelste stand (50% van de capaciteit) bij koken op inductie.
Vouw PAPYRUS® open en leg een hele kipfilet (ongeveer 150 gram) op de gekruide kant. Vouw de andere gekruide kant van PAPYRUS® over de kip heen. Druk de kip op het dikke gedeelte stevig aan met de hand, tot het overal ongeveer 2 cm dik is.
Leg de ingepakte kipfilets plat in de voorverwarmde pan, zonder boter of olie toe te voegen. Bak de kipfilet ca. 9-10 min. per kant op laag vuur. Controleer altijd of de kipfilet volledig gaar is!

Bij dikkere stukken kipfilet kan de bereidingstijd langer duren. Neem de kipfilets met PAPYRUS® uit de pan, verwijder PAPYRUS® en geniet van heerlijk gekruide malse kip!

De reclame liegt er niet om, we hebben ontzettend zitten smullen. De hele kipfilet smaakte heerlijk gekruid, zelfs binnenin! Daarbij hebben we gekruide krieltjes gegeten en zelfgemaakte salade, echt een aanrader voor op de zondag (of welke dag dan ook) dus!

Een nieuwe kookmethode om je kipfilet heerlijk mals en gekruid te bakken zonder boter of olie toe te voegen.

 • 1 verpakking bevat 4 vellen Papyrus
 • Boter of oilie toevoegen is niet nodig
 • Bak goud bruin
 • Geen gespetter van hete olie of boter in de pan

  wpid-wp-1423418777988.jpegProductinformatie

  Beschrijving: Mix voor kip­fi­let in­cl. Bak­pa­pier. Mag­gi® vers idee voor Mals en Krui­dig Knof­look fij­ne krui­den.

  Inhoud en gewicht: 23,7 Gram. 105,9g een­heid/een­he­den. 6 por­tie(s).

  Ingrediënten: knof­look 18,7% (knof­lookpoeder en stuk­jes), palm­vet, ge­jo­deerd zout, zon­ne­bloem­olie, krui­den en spe­ce­rij­en 9,4% (pe­ter­se­lie, ko­ri­an­der, noot­mus­kaat, zwar­te pe­per, kur­ku­ma, uip­oe­der, ker­rie), to­ma­ten­poe­der, sui­ker, erw­ten­ve­zel, in­u­li­ne, knof­lookextract, ge­hy­dro­ly­seer­de plant­aar­di­ge ei­witten (aro­ma, tar­we-ei­wit, zout, palm­olie), aro­ma’s, voe­dings­zuur (ci­troen­zuur), an­ti­oxi­dant: ro­ze­ma­rijnex­tract. Mo­ge­lijk spo­ren van melk, ei, so­ja, sel­de­rij, vis.

  Bewaren

  Droog en koel be­wa­ren. Na ope­nen nog 14 da­gen te ge­brui­ken. Niet ge­schikt voor het be­wa­ren in de koel­kast.

  Voedingswaarden (Deze waarden gelden voor het onbereide product.)

  Per 100 Gram. ADH*
  * aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
  Energie 1819 kJ
  Energie 439 kcal
  Vet 32,5 g
  Waarvan verzadigd 14,1 g
  Koolhydraten 24,4 g
  Waarvan suikers 8 g
  Voedingsvezel 11,1 g
  Eiwitten 6,4 g
  Zout 20,5 g

  wpid-20150208_175333.jpgOok trek gekregen? Je kunt dit product gewoon in de supermarkt kopen voor de adviesprijs van € 1,49. Er zijn trouwens nog twee andere smaken, kun je zo nu en dan eens variëren! Eet smakelijk!

3 thoughts on “Review: Maggi Mals en Kruidig – Knoflook fijne kruiden

 1. Vandaag voor het eerst Maggi Mals en Kruidig voor kipfilet gebruikt. Was zeer op mijn hoede…dacht dat kan niet waar zijn!! maar ik moet Maggi mijn complimenten geven voor deze fantastische lekkere en zeer gemakkelijk klaar te maken kipfilet. Super lekker en voor herhaling zeker vatbaar. Ga gouw nieuw zakje kopen. dank jullie…
  Nelly Regelink de Koe

 2. Zonder vet of olie toe te voegen……Ik denk: dat is lekker mager! Maar helaas zie ik, dat er op het papiertje palmvet, zonnbloemolie en suiker zit.
  Jammer, volgende keer dus maar weer gewoon verse kruiden en een beetje olijfolie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.